QHSE Manager (Groenlo)

Functieprofiel

Als QHSE Manager binnen Veld Koeltechniek in Groenlo ben je verantwoordelijk voor het formuleren, implementeren en professionaliseren van QHSE. De basis voor QHSE is gelegd, echter is er binnen deze snel groeiende organisatie behoefte om QHSE te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor zijn legio mogelijkheden en kansen. Als QHSE Manager streef je ernaar om QHSE in lijn te brengen met de strategische doelstellingen en ontwikkelingen van de gehele Veld Groep. Aan jou de taak om het QHSE beleid en de activiteiten organisatie breed vorm te geven, te organiseren, processen te actualiseren/professionaliseren en het kwaliteits- en veiligheidsbewustzijn verder te verhogen.

Je bent een organisatorisch sterke en natuurlijk krachtige leider. In je rol werk je nauw samen met stakeholders op de afdelingen en andere bedrijven vallend onder de Veld Groep. Door jouw heldere manier van communiceren en leidinggeven tijdens de verdere inrichting van de QHSE organisatie, neem jij alle betrokkenen mee en creëer je duidelijkheid en draagvlak. Je bent, vanuit een heldere visie en een pragmatisch plan, in staat de juiste prioriteiten te stellen en overzicht te bewaren. Je werkt gestructureerd en projectmatig. Naast het opzetten, uitvoeren en implementeren van diverse QHSE projecten, initieer en begeleid je ook verbetertrajecten.

In deze belangrijke rol lever jij (on)gevraagd advies richting het management en rapporteer je aan de Operationeel Directeur/COO.

Verantwoordelijkheden

 • Opstellen en onderhouden van het veiligheids-en kwaliteitsbeleid voor de gehele Veld Groep
 • Verdere vorm en inhoud geven aan o.a. het kwaliteitsplatform en de veiligheid binnen de organisatie
 • Ontwikkelen en borgen van de kwaliteitscontrolesystemen
 • Initiëren en coördineren van QHSE projecten
 • Uitvoeren en actueel houden van risico-inventarisaties en evaluaties (RI&E) en coördineren van correctieve acties
 • Bijhouden en onderhouden van het certificeringssysteem; VCA, ISO 9001, F-gassen en Ecovadis
 • Zorgdragen voor een correcte uitrol en implementatie van de QHSE processen

Deze rol is uitermate geschikt voor een ervaren, besluitvaardige en hands-on QHSE professional met visie. Je bent in staat het kwaliteitsbewustzijn van de organisatie te verhogen en te borgen. Vanuit jouw acties en resultaten neem jij de organisatie en collega’s mee in deze ontwikkeling en breng je QHSE op een professionele wijze verder in de organisatie.

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO-/WO-opleiding bij voorkeur richting Veiligheidskunde, Kwaliteitsmanagement of Bedrijfskunde
 • Ruime ervaring met het ontwerpen, opstellen en implementeren van QHSE beleid binnen een productieomgeving
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Kennis van moderne kwaliteitssystemen en kwaliteitsverbeteringsmethodieken
 • In staat intern en extern draagvlak te creëren voor ideeën/beleid
 • Coachend leider die mensen bewust maakt van eigen handelen
 • Type: pragmatisch, resultaatgericht, gedreven, adequaat, consequent, analytisch en overtuigend

Bedrijfsomschrijving

Veld Koeltechniek in Groenlo is een vooraanstaand bedrijf in de wereld van de koudetechniek. De onderneming levert koel- en vriesoplossingen voor o.a. de horecasector, groothandelaren, koeltechnische installatiebedrijven, grootkeuken specialisten, supermarktorganisaties, de voedingsmiddelenindustrie, koel- en vrieshuizen en logistieke dienstverleners.

Vakkundige en gemotiveerde medewerkers leveren, installeren en onderhouden innovatieve producten en diensten waarbij aandacht voor energie, milieu en veiligheid centraal staat. Bij Veld Koeltechniek werken 400 medewerkers die door de hele Benelux en ook daarbuiten actief zijn. Het bedrijf kent al vijf decennia lang een doorlopende groei.

Veld Koeltechniek investeert in innovatie en werkt continu aan nieuwe oplossingen als het gaat om energiezuinige installaties, hergebruik van restwarmte en koeling op basis van natuurlijke bronnen.

Bekijk voor meer informatie de website: www.veld.nl.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door Veld Koeltechniek gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de QHSE Manager te verzorgen.

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 14 januari 2024. De eerste gesprekken worden gevoerd door Mathilde Vording bij Siebert & Wassink, in week 3. De vervolggesprekken met Veld Koeltechniek zijn gepland in week 4.

Wij streven ernaar om de procedure in januari 2024 af te ronden.

Solliciteer via de sollicitatiebutton middels een motivatie en een CV.
Neem voor meer informatie contact op met Mathilde Vording van Siebert & Wassink.

t: 074 – 20 20 333
m: 06 – 20459747
e: vording@siebertwassink.nl
w: www.siebertwassink.nl