Koeltechnisch Engineer Industrie (Groenlo)

Industriële koudetechniek is een van de meest innovatieve sectoren met continue ontwikkelingen op het vlak van efficiency en energie. Gaat jouw techneutenhart sneller kloppen van het ontwerpen, optimaliseren, energiezuinig maken en verbeteren van de beste koude-/warmte technische installaties? Wil jij samen met ons werken aan unieke oplossingen voor onze klanten? Word dan Koeltechnisch engineer bij Veld Koeltechniek.

Dit wordt jouw werk

Je wordt onderdeel van een hecht team binnen de afdeling Industriële Koeltechniek waarin jij de technische verantwoordelijkheid krijgt en neemt. Samen met de accountmanager bezoek je klanten om gezamenlijk te komen tot een technisch én economisch optimaal ontwerp van koel- en vriesinstallaties. Terug op kantoor ga je aan de slag met de lay-out tekening van de klant en maak je een grove PI&D. Je spart met leveranciers om zodoende gezamenlijk tot een logische (conform specs) componentkeuze te komen. Voor elk ontwerp dat je maakt, begroot jij ook de kosten die je vervolgens ook afstemt met de accountmanager. Vanzelfsprekend ben je goed in staat om de gemaakte keuzes goed toe te lichten. Uiteindelijk zorg je er als technisch verantwoordelijke ook voor dat er een goede overdracht plaatsvindt richting projectleiding, werkvoorbereiding en onze Serviceafdeling.

Herken jij jezelf hierin?

• Een afgeronde hbo-opleiding richting elektro-energietechniek, werktuigbouwkunde of mechatronica;
• Aanvullende koeltechnische opleiding (ontwerpen van koelinstallaties) of vergelijkbare technische kennis;
• Kennis van natuurlijke koudemiddelen (Ammoniak, CO2, Propaan);
• Leergierig en innovatief
• Goede beheersing van de Engelse taal (Duits is een pré);
• Je bent een teamspeler,
• In staat om te schakelen tussen diverse afdelingen.

Dat wil jij toch ook?

Jouw plezier en succes staan bij ons voorop. Daarom vieren we samen af en toe een feestje. Je krijgt zo'n 38 vrije dagen (inclusief ADV), dus genoeg vrije tijd voor een prettige privé-werkbalans. Je komt te werken bij een bedrijf met zo’n 320 collega’s die betrokken zijn bij hun werk én bij elkaar. Lees hier het verhaal van collega Wilco Oonk over zijn werk als Koeltechnisch engineer en Business Unit Manager Industrie.

Enthousiast? Meer weten?

Heb je vragen? Bel, mail of app met Marieke Nijland via telefoonnummer 06 - 203 535 76. Ben je er al uit dat je je talent wilt inzetten bij ons bedrijf? Solliciteer dan direct door een mail te sturen met je CV en motivatie naar Marieke (hr@veld.nl).

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen. Benieuwd wat we nog meer te bieden hebben? Bekijk onze actuele vacatures.