‘Fulltime werk met drie dagen weekend’

Glenn Peters
Functie: Hoofdmonteur nieuwbouw
Bij Veld sinds: 2016
Leeftijd: 27
Leukste klus: elke techniekklus

“Ik zat in de installatietechniek - was loodgieter - maar raakte hierop uitgekeken. Een collega hielp ik in die tijd wel eens een airco te plaatsen en een groter koelsysteem te maken. Die techniek vond ik heel leuk. Daarom ging ik een opleiding volgen op dit gebied.” Zo begon Glenn aan een carrièreswitch.

Aanrader volgens opleider

“Bij de opleiding raadden ze me aan naar Veld te gaan. Als reden noemden ze dat die vooroploopt in koeltechniek en hierin een van de vooruitstrevendste bedrijven van Nederland is. Het voelde meteen goed om hier te werken. En ik kon direct een koeltechnische opleiding volgen op kosten van de zaak.”

Gespreid bedje

Zo begon Glenn vier jaar geleden als hulpmonteur. Al snel groeide hij door naar eerste monteur en – sinds kort – hoofdmonteur. “Mijn werk wordt echt makkelijk gemaakt. Al het nodige gereedschap wordt besteld. En mijn bus werd om gezondheidsredenen een automaat.”

Minder file, meer lol

De ene keer zit hij voor zijn werk in Antwerpen, de andere keer in Sluis. “Ja, soms is het wel drieënhalf uur rijden; we gaan dan in een hotel. En dan is het: vier dagen hard werken en drie dagen weekend.” Hoe hij de avonden doorkomt? “Lekker douchen, in het hotel wat eten of de stad in, beetje ouwehoeren."

Fitnessen thuis & onderweg

Zijn vrouw vindt het prima dat hij geregeld in de kost zit. “Als je hele dagen op en neer rijdt, weet je met die files ook niet hoe laat je thuiskomt. En met drie dagen weekend heb ik meer tijd voor vrienden, motorcrossen, klussen in huis en fitnessen. Dat fitnessen doe ik trouwens ook in de kost. Hiervoor heb ik een abonnement bij een sportschool met ook vestigingen in Duitsland en België.”

Volop (financiële) ruimte

“Als ik vanwege privéomstandigheden wat vaker op en neer moet naar een klus, krijg ik ook alle medewerking. Sowieso worden de reistijden allemaal vergoed. En ik heb een prima salaris; in vergelijking met de installatietechniek zit ik een stuk hoger.”

Boodschap voor nieuwe collega's

“Het is leuk werken bij een familiebedrijf. Je hebt directer contact met de klanten en vaak dezelfde klantenkring. Ook van hen hoor ik dat het fijn samenwerken is met een familiebedrijf. Daarnaast krijg je hier gigantisch veel kansen; je kunt alle kanten op groeien. Dat kan, omdat Veld zo’n groot bedrijf is en veel mogelijkheden biedt om te leren.” 

Mijn leukste klus: als het maar technisch is.

“Als hoofdmonteur ben ik aanspreekpunt bij projecten zoals supermarktverbouwingen. Is er tijd voor, dan werk ik zelf tussendoor lekker mee. Als het maar technisch is, vind ik het leuk. Op dit moment sleutel ik aan machineframes. Doel? Problemen met sommige onderdelen en de steeds hogere zomertemperaturen voorkomen. Dat vraagt om het terugzuigen van het gas in de installatie, de installatie even stilleggen, zo snel mogelijk de componenten vervangen en de installatie weer opstarten. Want de winkel is gewoon open en de producten moeten gekoeld blijven. Als het dan weer gelukt is, dat vind ik prachtig.”