Horeca koelwerkbank

Voordat er meubels worden gekozen is het belangrijk om nagedacht te hebben over de indeling van de keuken. Wat wordt er bereid? Hoeveel ruimte is er en hoeveel ruimte is er nodig? Hoeveel mensen werken er in de keuken? Een goede inrichting is van essentieel belang. Voor het werkplezier, maar ook voor het rendement van de onderneming.

Voordelen koelwerkbanken van Veld

Veld Koeltechniek heeft diverse soorten koelwerkbanken in haar assortiment. Wij begrijpen dat er in een horecakeuken diverse eisen worden gesteld om zo efficient mogelijk te kunnen werken en de kwaliteit van de producten te garanderen. De koelwerkbanken van Veld zijn naar wens samen te stellen en u koopt bij ons de beste kwaliteit.  

Onderhoudsvriendelijk

Veld Koeltechniek biedt koelwerkbanken in diverse prijsklassen. Zo kan er gekozen worden uit modellen die volledig zijn uitgevoerd in RVS. Deze werkbanken zijn zowel in- als uitwendig uitgevoerd in RVS. Wordt er gekozen voor een Spring model van Afinox dan beschikt de werkbank zelfs over een RVS verdamper.

None Fingerprint Coating

Is er minder budget? Dan kan er worden gekozen uit een koelwerkbank die in-en uitwendig is uitgevoerd met een None Fingerprint coating. Dit wil zeggen dat het metaal aan de buitenzijde van de werkbank voorzien is van een beschermende filmlaag in RVS look. Dit materiaal is geschikt voor contact met voedsel en is makkelijk te reinigen. Bovendien blijven er bij aanraken geen vingerafdrukken zichtbaar. Inwendig zijn deze koelwerkbanken uitgevoerd in aluminium, tevens met coating.

Koelwerkbank op maat

Koelwerkbanken zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van de wensen kan de lengte, diepte en hoogte worden gekozen. Ook is er keuze uit deuren of lades. Liever een koelwerkbank op maat? Veld kan een koelwerkbank modificeren. Het combineren van deuren en lades is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden bij één van onze adviseurs.

Wilt u meer informatie?

Bewegingsruimte

De bewegingsruimte van het keukenpersoneel is één van de factoren die van invloed kan zijn op de tijdswinst voor het bereiden van maaltijden. Als medewerkers alle materialen bij de hand hebben werkt dit vanzelfsprekend efficiënter. Een koelwerkbank is om die reden ideaal. Een werktafel waar maaltijden (voor)bereid kunnen worden en direct daaronder de efficiënte koelruimte waarin producten kunnen worden opgeslagen. Wanneer keukenpersoneel alles dichtbij de hand heeft hoeven ze zich minder te verplaatsen. Dit komt ook de veiligheid in de keuken ten goede, het vermindert de risico’s op ongelukken.

Verschillende temperatuur bereidingen

Wanneer voedsel wordt verwarmt in de keuken is het van belang de koelwerkbank(en) zo ver mogelijk van de apparatuur voor koken, bakken en frituren te plaatsen. Dit komt de veiligheid van de verwerkte voedingsmiddelen ten goede. Bovendien zorgt dit voor minimaal energieverbruik.

Afinox of Coreco

Bij Veld is er keuze uit koelwerkbanken van Afinox en Coreco. De modificeeropties bij de koelwerkbanken van Afinox zijn zeer uitgebreid. Zo kan er worden gekozen aan welke kant de machine moet komen. Zo kan worden voorkomen dat er niet twee warmtebronnen naast elkaar zitten, dit komt de temperatuur binnen de keuken ten goede.

Ook kan er worden gekozen uit een werkbank met of zonder werkblad, indien er wordt gekozen voor een werkbank met werkblad, kan er in het werkblad een uitsparing van GN bakjes verwerkt worden om ingrediënten in te bewaren. De anti corrosie coating op de koelwerkbank zorgt ervoor dat de werkbank niet gaat roesten. De werkbank is op deze manier uitstekend beschermd tegen slijtage.

Verschillende soorten werkbanken

Bij Veld hebben we veel verschillende soorten koelwerkbanken. Zo bieden we bijvoorbeeld speciaal koelwerkbanken aan voor pizzeria's en voor fastfoodkeukens. Hiermee wordt het gebruiksgemak in de keuken verder verhoogd.

Pancoolers

Aanvullend op de koelwerkbanken kan er ook een pancooler aangeschaft worden voor het bewaren en binnen handbereik hebben van de ingrediënten. Temperatuurschommelingen worden met behulp van deze handige (opzet)vitrine beperkt waardoor er minder voedselverspilling is. Afhankelijk van de wensen van uw klant kan de pancooler op de koelwerkbank worden geplaatst, al dan niet met stelpoten. Ook kan er worden gekozen om de pancooler aan de wand te bevestigen. Veld heeft verschillende modellen pancoolers in het assortiment.

Specificaties

Deuren
1 t/m 5 deuren
Wielen
Zwenkwielen en stelpoten
Koeling
Geforceerd
Materiaal
RVS of non-fingerprint
Uitvoering
Stekkerklaar en split
Breedte
701 t/m 2.560 MM
Diepte
600 t/m 800 MM
Hoogte
800 t/m 900 MM

Voordelen

  • Toepasbaar in elke keuken
  • Eigen samenstelling
  • Snelle levering
  • Anti-corrosie coating
  • Met pancooler beschikbaar

Waarmee kunnen wij u helpen?

Velden met een * zijn verplicht