Schilferijs

Onze schilferijsmachines worden geleverd door het gerenommeerde merk Brema. De ijsmachines van Brema staan bekend om topkwaliteit, dit komt onder andere door de roestvrijstalen sproeikoppen en de RVS bekleding. Daarnaast zijn de ijsmachines van Brema voorzien van een natuurlijk koudemiddel, dit betekent dat u over een duurzaam product beschikt als u voor deze machine kiest.

Het verschil tussen scherfijs of schilferijs

Scherfijs en schilferijs lijken op elkaar maar zijn wel degelijk anders. In tegenstelling tot scherfijsmachines werken schilferijsmachines niet op zout water. Schilferijsmachines zijn daarnaast energiezuiniger, doordat het schilferijs minder sterk bevroren is dan scherfijs. Scherfijs daarentegen heeft door zijn bevroren staat weer een betere warmte inhoud. Schilferijs wordt voornamelijk gebruikt bij buffetten en in de medische sector. Het ijs is voor zowel presentatie als bewaring van producten goed te gebruiken.

Nat ijs maken

De schilferijsmachines van Brema zijn uitermate geschikt voor de productie van nat ijs. Dit type ijs kenmerkt zich door de natte structuur, dit maakt het makkelijk om het ijs in te drukken. Nat ijs is ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld de presentatie van gekoelde producten zoals vlees en zeevruchten. Verder wordt schilferijs ook gebruikt binnen de medische sector, onder meer bij het comprimeren van wonden.

Het verschil tussen watergekoelde en luchtgekoelde ijsmachines

Binnen ons assortiment van ijsmachines heeft u keuze uit watergekoelde en luchtgekoelde ijsmachines. Een watergekoelde schilfermachine gebruikt water om de machine te koelen, een luchtgekoelde ijsmachine gebruikt lucht om te koelen. De watergekoelde machine verbruikt hierdoor meer water per kilogram geproduceerd ijs. De machine is dankzij de stabiele waterkoeling zeer goed inzetbaar in een warme omgeving. Een luchtgekoelde schilferijsmachine gebruikt lucht om de machine te koelen. Door de luchtkoeling verbruikt de machine veel minder water dan een watergekoelde machine. Daarentegen is de luchtgekoelde variant wel minder geschikt om in warme omgevingen te gebruiken. Bij het maken van de keuze is het dus goed om vooraf te weten waar u de machine neer wilt zetten. In een warme omgeving is een watergekoelde machine de beste keus, in een koele en goed geventileerde ruimte volstaat een luchtgekoelde machine. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. 

Welke schilferijsmachine

De keuze welke schilferijsmachine u wilt gaan gebruiken hangt af van een aantal zaken. Zo is het verstandig om na te denken over welke producten u wilt presenteren en in welke omgeving u dat gaat doen. Dit bepaalt namelijk ook de capaciteit die u nodig heeft. Binnen ons assortiment heeft u daarom ook een ruime keuze uit schilferijsmachines met een capaciteit van 67 kg per 24 uur tot wel 1000 kg per uur! Er zit dus altijd wel iets voor u bij. Voor advies en hulp kunt u terecht bij onze experts!

Specificaties

Breedte
van 450 tot 934 mm
Diepte
van 569 tot 690 mm
Hoogte
van 600 tot 1.020 mm
Productie per 24uu
67 kg tot 1.000 kg
Bunkervoorraad
Geen tot 55 kg

Voordelen

  • Verkrijgbaar in water- en luchtgekoeld
  • Poten in hoogte verstelbaar

Wilt u meer informatie?

Velden met een * zijn verplicht