Scherfijsmachine

De scherfijsmachines van Veld Koeltechniek zijn van het gerenommeerde merk Brema. De machines van Brema staan bekend om hun topkwaliteit, dit komt onder andere door de roestvrijstalen sproeikoppen en de RVS bekleding. Daarnaast zijn de machines van Brema voorzien van een goed koudemiddel, door dit koudemiddel kunt u een duurzame ijsmachine kopen van zeer goede kwaliteit. Bij het kiezen van een scherfijsmachine moet u letten op een aantal factoren. Het is belangrijk om te weten welke producten u in welke omgeving wilt presenteren. Daarnaast is de capaciteit die u nodig heeft van belang. Veld Koeltechniek levert scherfijsmachines met een capaciteit van 100 kg per 24 uur tot 5000 kg per 24 uur. Er is dus altijd een geschikte machine voor u!

Waarvoor kunt u scherfijs gebruiken

Scherfijsmachines produceren het scherfijs. Dit ijs wordt ook wel droogijs genoemd, omdat het voor 99% bevroren is als het de scherfijsmachine verlaat. Scherfijs wordt onder andere gebruikt om producten te koelen tijdens bijvoorbeeld opslag, transport of presentatie en heeft een temperatuur van -5°C tot -10°C. Scherfijs ziet eruit als witte glasscherven van ongeveer 2 mm dik. Door de kleur en dikte is het een ideaal presentatiemiddel.

Verschil tussen scherfijs en schilferijs

Scherfijs en schilferijs lijken op elkaar maar zijn wel degelijk anders. In tegenstelling tot scherfijsmachines werken schilferijsmachines niet op zout water. Schilferijsmachines zijn daarnaast energiezuiniger, dit is ook logisch aangezien schilferijs minder sterk bevroren is dan scherfijs. Schilferijs wordt dan ook voornamelijk gebruikt bij buffetten en in de medische sector. Scherfijs daarentegen heeft door zijn bevroren staat weer een betere warmte inhoud. Met de scherfijsmachines van Brema kunt u van zowel zoet water als zout water ijs maken. De Muster scherfijsmachines zijn ook in staat om scherfijs te maken van water met een zoutgehalte tot 30%, hierdoor kunt u de machines van Brema prima toepassen op vissersschepen. De voordelen van scherfijs zijn:

  • Het is bijna 100% bevroren, waardoor het een grote warmte inhoud heeft;
  • Het ijs is goed te bewaren in een bunker;
  • Het ijs is uitermate geschikt voor de presentatie van vis of andere producten.

Kiezen uit een luchtgekoelde of watergekoelde ijsmachine?

In ons assortiment hebben we watergekoelde en luchtgekoelde ijsmachines. Een watergekoelde scherfijsmachine gebruikt water om de machine te koelen. Hierdoor verbruikt de machine meer water per kilogram geproduceerd ijs. Daarnaast is de machine dankzij de stabiele waterkoeling zeer goed inzetbaar in een warme omgeving. De scherfijsmachine die luchtgekoeld wordt, gebruikt lucht om de machine te koelen. Zoals de naam al aangeeft verbruikt de watergekoelde machine meer water dan de luchtgekoelde machine. Een luchtgekoelde scherfijsmachine is afhankelijk in welke omgeving hij staat, deze functioneert namelijk niet goed in warme ruimtes. Wanneer u een ijsmachine wilt plaatsen in een warme ruimte kunt u daarom beter kiezen voor een watergekoelde ijsmachine. 

Specificaties

Breedte
van 450 tot 738 mm
Diepte
van 569 tot 690 mm
Hoogte
van 600 tot 920 mm
Productie per 24uu
67 tot 400 kg
Bunkervoorraad
9 tot 55 kg

Voordelen

  • Verkrijgbaar in water- en luchtgekoeld
  • Poten in hoogte verstelbaar

Wilt u meer informatie?

Velden met een * zijn verplicht