Veld Koeltechniek neemt industriële koudetechniek specialist LTI over

Het Groenlose Veld Koeltechniek (specialist in koudetechniek in verschillende eindmarkten) heeft met ingang van dinsdag 20 juni LTI uit Lopik overgenomen. Dankzij deze overname groeit de onderneming naar 320 medewerkers. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

LTI is een koeltechnisch installatie- en servicespecialist die zich met name richt op bedrijven actief in de voedselverwerkende industrie zoals bakkerijen en slachterijen. De activiteiten van LTI sluiten aan bij die van Veld Koeltechniek in de Business Unit Industrie. Het bedrijf is centraal in Nederland gevestigd in Lopik en heeft ca. 50 personen in dienst.

Industriële koudetechniek

Veld Koeltechniek kan dankzij de acquisitie van LTI verder groeien in de eindmarkt Industrie, die Veld Koeltechniek aangemerkt heeft als meest aantrekkelijke eindmarkt om versneld in uit te breiden. “Wij verwachten in de komende jaren een sterke groei in de vraag naar effectieve en duurzame industriële koeltechnische oplossingen” zegt algemeen directeur Michel Berends. “LTI richt zich op advies, installatie en onderhoud van koudetechniek bij met name voedselverwerkende bedrijven. De focus van LTI sluit naadloos aan op onze strategie om klanten betrouwbare, effectieve en duurzame temperatuurbeheersing te leveren die hen verzekert van continue bedrijfsvoering”.

Innovatie

De aandeelhouders van LTI, Wim Littel en Joost van Moolenbroek, zien in Veld Koeltechniek de ideale partij om samen de toekomst mee in te gaan. Wim Littel en Joost van Moolenbroek zeggen: “LTI staat samen met Veld sterker om te blijven door innoveren en klanten te bedienen met de nieuwste oplossingen als het gaat om energiezuinige installaties, het hergebruik van restwarmte en industriële koeling op basis van natuurlijke bronnen”. Voor de medewerkers van LTI verandert er weinig, behalve dat beide bedrijven elkaar gaan versterken en dat er meer doorgroeimogelijkheden komen voor het personeel. LTI blijft actief vanuit de huidige locatie in Lopik en Wim Littel en Joost van Moolenbroek zullen de komende jaren nauw betrokken blijven.

Passende overnamekandidaten

Sinds november 2022 is Veld Koeltechniek in handen van de directie samen met investeerder 365 Capital. Sindsdien is er een strategie uitgestippeld gericht op het bouwen aan een leidende installatie- en servicespecialist in koudetechniek. De focus ligt de komende jaren op duurzaamheid en innovatie en op preventief en correctief onderhoud door monitoring van installaties op afstand. Ook datamanagement speelt een steeds belangrijkere rol. Veld wil op die manier een totaalaanbieder worden van diensten op het gebied van koudetechniek en energiebeheer.

Behalve organische groei is er een zoektocht in gang gezet naar passende overnamekandidaten in de koudetechniek in Nederland en Duitsland om deze groei nog verder te versnellen. Eind april maakte Veld Koeltechniek de overname van Uyterlinde, een koeltechnisch onderhouds- en servicespecialist voor met name de horeca- en grootkeukenmarkt, bekend. Naast Uyterlinde maakt ook het al eerder overgenomen Jannink uit Nijverdal deel uit van de onderneming.

Moore MTH corporate finance begeleidde LTI bij de transactie, juridisch ondersteund door Okkerse & Schop. Veld Koeltechniek werd geadviseerd door Vriman en KPMG.