Kruisbestuiving
Sinds vorig jaar bestaat de organisatie uit vijf businessunits die elkaar aanvullen, ieder vanuit hun eigen specialisatie: retail, industrie, groothandel, foodservice en service. “Het aantal markten en de diversiteit van de vraagstukken nam toe”, licht Marco Klein Falckenborg toe. “Het gevolg van de groeiende business was dat iedereen meer werk moest verzetten. We wilden de processen en slagvaardigheid verbeteren overeenkomstig de verschillende klantbehoeften en onze medewerkers inzetten op hun talenten. Koudetechniek is de gemene deler in alle werkzaamheden. De kennis die onze medewerkers hebben, wordt versterkt door de kruisbestuiving van de verschillende businessunits. Samen realiseren we synergievoordelen.”
Sociale innovatie
Door meer te investeren in sociale innovatie en de ontwikkeling van ‘slimmer denken’ is een basis gelegd voor een hogere arbeidsproductiviteit, een betere benutting van technologische innovaties, meer rust en plezier in het werk, klantwaarde en een goedlopend proces. “Veld Koeltechniek is inmiddels een bedrijf met ruim 220 medewerkers, maar nog steeds een 100% zelfstandig familiebedrijf met drie aandeelhouders”, vertelt directeur Michel Berends. “Onze werkwijze is altijd al gericht op de lange termijn, op het belang van de sociale kracht in een organisatie en op klantfocus. We vinden het belangrijk dat medewerkers werken in een prettige werksfeer waarin ze zichzelf thuis voelen en zich kunnen ontplooien. Onze competente gepassioneerde medewerkers maken het verschil als het gaat om klantbeleving. Daarom starten we in januari met een eigen geaccrediteerde Academy, in eerste instantie voor onze eigen medewerkers. In de toekomst willen we onze kennis ook aanbieden voor relaties. We innoveren immers samen met klanten.”