Veld Koeltechniek en Retail Technics slaan handen ineen

Het Groenlose Veld Koeltechniek (specialist in koudetechniek in verschillende eindmarkten) en Retail Technics uit Nijkerk slaan met ingang van dinsdag 3 oktober de handen ineen. Retail Technics wordt daarmee onderdeel van de Veld Groep. Dankzij deze overname groeit de onderneming naar 425 medewerkers. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt. Retail Technics is een servicegerichte totaalinstallateur in de koudetechniek die zich richt op supermarkten en groothandel. De activiteiten van het bedrijf sluiten aan bij en versterken de Business Units Retail en Service van Veld Koeltechniek. Het bedrijf is gevestigd in Nijkerk en heeft ruim 90 medewerkers in dienst.


Koudetechniek voor supermarktorganisaties en groothandel


Veld Koeltechniek kan dankzij de acquisitie van Retail Technics verder groeien in de eindmarkt retail. “De ambitie van Retail Technics sluit naadloos aan op onze strategie om in duurzaam partnerschip met de klant, gezamenlijk het beste resultaat te bereiken”, zegt Michel Berends algemeen directeur bij Veld Koeltechniek. “Focus ligt daarbij op energiebeheer, duurzaamheid en total cost of ownership. Beide bedrijven zien het als essentieel om de krachten te bundelen. De krapte op de arbeidsmarkt, stijgende energie- en grondstof prijzen noodzaken tot consolidatie waardoor onze efficiency verbeterd en we onze klantperformance borgen. Uiteindelijk geloven we dat we hiermee onze klanten maximale bedrijfszekerheid kunnen bieden.

Oog voor duurzaamheid

De aandeelhouders van Retail Technics zien in Veld Koeltechniek de ideale partij om samen de toekomst mee in te gaan. “Samen met Veld kan Retail Technics blijven innoveren om zo klanten te bedienen met de beste oplossingen voor de totale klimaatbeheersing in supermarkten en groothandel.” Voor de medewerkers van Retail Technics verandert er weinig, behalve dat beide bedrijven zich zullen inzetten om elkaar te versterken en dat er meer doorgroeimogelijkheden op het gebied van koeltechniek komen voor de medewerkers van beide bedrijven. Retail Technics blijft actief vanuit de huidige locatie in Nijkerk.

Passende overnamekandidaten

Sinds november 2022 is Veld Koeltechniek in handen van de directie samen met investeerder 365 Capital. Sindsdien is er een strategie uitgestippeld gericht op het bouwen aan een leidende installatie- en servicespecialist in koudetechniek. De focus ligt de komende jaren op duurzaamheid en innovatie en op preventief en correctief onderhoud door monitoring van installaties op afstand. Ook datamanagement speelt een steeds belangrijkere rol. Veld wil op die manier een totaalaanbieder worden van diensten op het gebied van koudetechniek en energiebeheer.

Behalve organische groei is er een zoektocht in gang gezet naar passende overnamekandidaten in de koudetechniek in Nederland en Duitsland om deze groei nog verder te versnellen. In juni maakte Veld Koeltechniek de overname van industriële koudetechniek specialist LTI bekend. Naast LTI maken ook de eerder overgenomen bedrijven Uyterlinde uit Schelluinen en Jannink Grootkeuken- en Klimaattechniek uit Nijverdal deel uit van de onderneming.

CROP Accountants & Adviseurs begeleidde de aandeelhouders van Retail Technics bij de transactie. Veld Koeltechniek werd geadviseerd door Vriman M&A Lawyers en KPMG.