Samenwerking met Plus Retail

De ombouw van Coop naar Plus is in volle gang. In 2021 werd deze fusie aangekondigd en inmiddels zijn er al vele Coop-winkels omgetoverd naar een Plus. Als koelpartner levert Veld hier een grote bijdrage aan. Veel van deze ombouwen worden voorzien van een CO2-installatie met warmteterugwinning. Daarnaast beheren en bewaken we deze installaties op afstand vanuit onze eigen meldkamer. Met deze techniek en service leveren we een belangrijke bijdrage aan de focus die Plus heeft. Focus op klanttevredenheid, duurzaamheid en maatschappelijke inhoud. Ons doel van de samenwerking? De kosten voor de ondernemer zo laag mogelijk houden tijdens de gehele levensduur van de installatie en van de meubelen, oftwel Total Cost of Ownership (TCO). Dit realiseren we door bijvoorbeeld onderstaande twee punten toe te passen.

Reductie energieverbruik: De restwarmte die ontstaat bij het koelen wordt ingezet bij de kassa’s. In Nijverdal wordt de restwarmte ook gebruikt in de nabijgelegen drogisterij. Hierdoor wordt (bij)verwarmen tot een minimum beperkt en zorgt de koelinstallatie voor de temperatuur in de winkel.

Predictive maintenance en maximale bedrijfszekerheid: In onze eigen meldkamer bewaken en beheren we deze installaties. Hierdoor beperken we het risico op een storing en voorkomen we downtime. Door predictive maintenance toe te passen kunnen we vroegtijdig een storing opsporen waardoor we de kosten laag kunnen houden.