Nieuw koudemiddel draagt bij aan duurzaamheidsdoelstellingen en zorgt voor veiligheid

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, zijn samenwerkingen die innovatie en milieuvriendelijke oplossingen stimuleren van belangrijke waarde. Zo zijn we begin dit jaar samen met Honeywell een traject gestart met een nieuw koudemiddel: R471a. Dit is een koudemiddel met een zeer lage GWP van 148 en zonder veiligheidsrestricties. Na succesvolle testresultaten hebben we de NS bereid gevonden om dit koudemiddel toe te gaan passen. Op vrijdag 10 november is in de hal van station Delft de eerste Kiosk geopend waarbij voor de koelinstallaties dit nieuwe koudemiddel is gebruikt.

Duurzaamheid centraal en veiligheid hoog in het vaandel
“Duurzaamheid staat net als bij Veld centraal in de visie van NS Retail." Zo vertelt Hans Elffers, Manager Facilitair Advies en verantwoordelijk voor duurzaamheid bij NS Retail. “Het gebruik van R471a als koudemiddel sluit daarmee naadloos aan op de duurzaamheidsdoelstellingen van NS Retail en draagt bij aan de noodzakelijke energietransitie.” Met een zeer laag GWP-waarde van 148 wordt R471a een belangrijke schakel in de vermindering van de ecologische voetafdruk en de bescherming van ons milieu.

Pionier in koudetechniek
Bij Veld zijn we vastbesloten om voorop te lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en oplossingen in koudetechniek. We zien onszelf als pioniers en blijven zoeken naar innovatieve manieren om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Onze betrokkenheid bij dit project met NS en Honeywell weerspiegelt deze vastberadenheid. Daarom zijn we blij dat Honeywell ons heeft geselecteerd deze pilot te draaien. Samen gaan we het verschil maken en nieuwe mogelijkheden verkennen om de koelindustrie te transformeren.

Samen de toekomst in
De eerste kiosk met R471a is sinds 10 november een feit. Op dit moment worden de vestigingen van de formule Julia’s op station Den Haag Centraal en Utrecht Centraal verbouwd. Ook hier wordt R471a toegepast. In december worden deze geopend. We hebben plannen om dit en volgend jaar nog meerdere winkels te bouwen met behulp van R471a als koudemiddel, waardoor onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie verder worden versterkt. De toekomst ziet er daarom veelbelovend uit en kijken uit naar een mooi partnership met NS en Honeywell!