Maatregelen bij zomerse temperaturen

Tropische temperaturen, voorkom problemen

Bij temperaturen van boven de 30 graden komt uw koelinstallatie aan de grens van zijn ontwerpcondities. Uw koelinstallatie kan het dan zwaar krijgen. Hieronder enkele tips om problemen te voorkomen.

1. Deuren sluiten

Voorkom problemen door cel- en meubeldeuren zo veel mogelijk dicht te laten en daar waar nodig zo kort mogelijk te openen. Hierdoor komt er geen onnodige warmte binnen.

2. Houd uw condensor schoon

Wanneer u een condensor op het dak heeft adviseren wij u om deze goed schoon te houden. De condensor geeft de warmte uit uw installatie af aan de buitenlucht. Om te voorkomen dat uw installatie op hoge druk gaat uitvallen dient u de onderkant van de condensor goed schoon te houden. Stof kan eenvoudig met een zachte stoffer worden verwijderd. Doe dit zonder kracht te zetten en veeg altijd met de lamellen mee.

3. Condensor preventief koelen

Wij raden u aan om uw condensor en dak preventief met water te koelen bij hoge temperaturen. Als u een vernevelingsysteem heeft, dan treedt deze bij hoge temperaturen automatisch in werking. Indien u geen vernevelingsysteem heeft raden wij aan sproeiers bovenop de condensor te plaatsen. Zet de sproeiers 's morgens direct aan en laat deze gedurende de hele dag, zolang het warm is, sproeien. Als u de sproeiers pas aanzet wanneer er een hogedrukprobleem is ontstaan, duurt het een tijd voordat de installatie weer in bedrijf komt.

Lees hier meer over het vernevelingssysteem.

 

Toch een storing? Neem contact op