NS Kiosk

Op praktisch iedere straathoek kun je tegenwoordig een kop koffie, een frisje, broodje of snack kopen. Zo ook op treinstations. Het gemak van de reiziger is hierbij uitgangspunt. NS stations exploiteert verschillende formules waaronder eigen en franchise formules. Enige tijd geleden heeft de NS afscheid genomen van verschillende franchise formules om zich meer te richten op hun corebusiness, het verplaatsen van mensen via het spoor. Maar NS heeft nog altijd formules zoals Julia’s, Kiosk, en Railcatering in eigen beheer.

 

Kiosk 2.0

In 2019 is NS gestart met het op grote schaal uitrollen van het nieuwe Kiosk 2.0 concept, waarbij er een flink aantal kiosken zijn verbouwd naar een nieuwe look and feel. Veld Koeltechniek was hier nauw betrokken bij de voorbereiding, advisering en uitvoering van de verbouwingen. Voor het jaar 2020 staan er ook weer ruim 30 verbouwingen op de planning, die bijdragen aan het vergroten van het reisgemak van de treinreizigers.

Denken in oplossingen

Omdat de perrons niet altijd makkelijk toegankelijk zijn voor onze producten brengt het transport soms leuke uitdagingen met zich mee. Zo werd in Alkmaar de wandkoeling ‘s nachts over het spoor getransporteerd naar het middenperron. Hiervoor werd het baanvak vrijgegeven door NS/Pro-rail en zijn we onder toezicht van Prorail met hulp van pallets en rijplaten aan de oversteek begonnen. In Hilversum is met assistentie van Rollema Transport vroeg in de ochtend een wandkoeling op zijn rug met een traploper naar het perron vervoerd.

Alternatieve koeling in het kader van veiligheid

In het kader van veiligheid moet er zoveel mogelijk transparantie worden gerealiseerd op de perrons. De kiosk 2.0 is om die reden aan alle zijden van glazen wanden voorzien. Om die transparantie door te trekken hebben we een alternatieve koeling geleverd met aan vier zijden glas. Een mooi voorbeeld van het maatwerk dat we leveren. We zijn er trots op dat NS ons steeds weer weet te vinden.