CO₂-Compact-Booster voor gasloze stadswinkels

In 2017 ontwikkelde Veld Koeltechniek samen met Coop een concept voor stadswinkels. Uitgangspunt voor deze winkels is koudetechniek op basis van CO₂. Tevens is het concept zo ontwikkeld dat de winkels gasloos gebouwd kunnen worden. 

Compact-Booster

Op basis van onze ervaring op het gebied van CO₂ ontwikkelden we voor de Coop stadswinkels de Compact-Booster. Deze unit levert de capaciteit voor zowel koel, vries als verwarming van dit kleine winkelconcept.

Gasaansluiting vervallen

Naast het leveren van het benodigde koelvermogen wordt ook de verwarming van de winkels en sociale ruimtes onder onze regie ontworpen en gerealiseerd. De verwarmingscapaciteit wordt voor de extreem koude periodes aangevuld door middel van een elektrische doorstroomverwarmer. Hierdoor kan de gasaansluiting van de panden komen te vervallen.

Eerste stadswinkels opgeleverd

De kracht van het concept zit hem in een goede en complete voorbereiding. De techniek samengebouwd in de geluidswerende omkasting, gaat volledig voorgeprogrammeerd naar de projectlocatie. Momenteel zijn we bezig met de uitrol van de formule en inmiddels zijn de eerste winkels opgeleverd in Sittard, Groningen en Zwolle. Later dit jaar volgen er meer.

Denken in oplossingen

Gebleken is wel dat elke winkel zijn eigen uitdaging heeft. We worden dankzij de ligging van de panden en de beperkte ruimte voor het plaatsten van techniek gedwongen om te denken in oplossingen. In Zwolle bijvoorbeeld is de installatie uitgevoerd met een watergekoelde gaskoeler, die op zijn beurt is gekoppeld aan een dry-cooler die in de onderliggende parkeerkelder is opgesteld. Kortom, een concept met mooie uitdagingen!

Koelinstallatie-coop-vandaag