Over Veld

Uw koeltechnische partner met ruim 60 jaar ervaring

Veld Koeltechniek is topspeler in de koeltechnische markt in Nederland. Met een unieke propositie door vijf verschillende Business Units binnen de koudetechniek: Industrie, Retail, Foodservice, Groothandel en Service bedienen wij meerdere marktsegmenten en bedienen we vele branches. Daarnaast zijn wij ook actief buiten onze landsgrenzen.

Bekijk hieronder onze business units:

Onze Business Units

Schepijsvitrine Mirabella

Groothandel

Bij onze Business Unit Groothandel kunt u terecht voor allerlei koel- en vriesoplossingen. Als koeltechnieker, reseller of e-tailer wilt u een kwalitatief goed en breed assortiment kunnen bieden aan uw klanten.

Lees verder
Koelingen supermarkt

Retail

Met onze business unit Retail helpen we supermarktformules met de (koel)inrichting van de supermarkt. Voor een supermarkt is een betrouwbare koeling essentieel. Hiermee wordt de versheid van producten gewaarborgd en wordt derving voorkomen.

Lees verder
Toonbankkoeling tankshop

Foodservice

Bij onze Business Unit Foodservice staat de moderne consument centraal. Zij vragen zowel op locatie als onderweg om een gezonde gemaksoplossing voor ieder moment van de dag. Dit vraagt om een breed assortiment verse producten die bewaard, bereid en gepresenteerd moeten worden.

Lees verder
Koelinstallatie Veld Koeltechniek

Industrie

Zonder koeling in de levensmiddelenindustrie geen goed gevulde koelkast. De voedselzekerheid van onze maatschappij is afhankelijk van goed werkende koelinstallaties. Onze Business Unit Industrie levert een belangrijke bijdrage in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder
Koelingen supermarkt

Service

Uw primair belang is een optimaal en betrouwbaar functionerende koel- en/of vriesinstallatie. Uw producten moeten op de juiste temperatuur blijven, tegen zo laag mogelijke kosten. Goed onderhoud verlengt de economische levensduur van uw koel- en vriesapparatuur.

Lees verder

Historie

Veld Koeltechniek is van oorsprong een familiebedrijf opgericht in 1960 door Henk Veld in het Achterhoekse Groenlo. In deze regio, waar veel slachterijen en vleesverwerkingsbedrijven zijn gevestigd, was meer dan voldoende vraag naar kwalitatieve koudetechnische oplossingen. Versproducten als vlees(waren), kaas en zuivel namen een steeds prominentere plaats in binnen het assortiment van de traditionele kruidenier en de eerste zelfbedieningswinkels openden hun deuren. Werden deze verse producten eerst nog gepresenteerd in door Henk Veld zelfgeproduceerde koeltoonbanken, al gauw bleek dat het ook anders kon. Er werd gestart met het importeren en verkopen van koel- en vriesmeubelen uit Italië. Vol enthousiasme en met oog voor klant en kwaliteit werden nieuwe marktcombinaties en innovaties gevonden. De werkplaats in de tuin bij het woonhuis van Henk Veld werd al snel te klein en ook het in 1964 gebouwde pand werd in de daaropvolgende jaren meerdere keren uitgebreid. Eind jaren negentig werden er verhuisplannen op tafel gelegd en uiteindelijk werd in april 2000 de huidige locatie in gebruik genomen. Ook deze locatie is in de afgelopen jaren al meerdere keren verder uitgebreid. Na ruim 60 jaar is het niet bij de Achterhoek gebleven. Tegenwoordig is Veld Koeltechniek één van de belangrijkste spelers in de koeltechnische markt in Nederland en opereren we ook buiten onze landsgrenzen. Waar in de beginjaren nog de focus lag op de groothandel van koel- en vriesmeubelen is Veld al jaren actief binnen de grootkeuken sector, retail en industrie. Daarnaast is er een serviceafdeling die 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaarstaat voor preventief en correctief onderhoud van installaties en koelmeubelen bij klanten.

Huidige organisatie

In de afgelopen 62 jaar is Veld Koeltechniek uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in de koeltechniek voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie, supermarkten, tankshops, distributiecentra en het leveren van koel- en vriesapparatuur aan resellers. In 2022 besloot daarom de familie Veld afstand te willen doen van de onderneming is er gezocht naar een partner voor de lange termijn. De eigenaren van het familiebedrijf Veld Koeltechniek hebben hun aandelen van hun onderneming overgedragen aan de directie Marco Klein Falckenborg (links op de foto) en Michel Berends (rechts op de foto), key-management en investeerder 365 Capital.

Lees meer

Missie

Veld Koeltechniek is dé dienstverlener in koudetechnische oplossingen in product- en procesomgeving, waarbij innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staan, met als doel onze klanten toegevoegde waarde te laten genereren, waarbij onze competente medewerkers het verschil weten te maken. Onze kernwaarden: Betrokken, Innovatief, Competent, Resultaatgericht en Zelfbewust moeten onze identiteit in de markt van een scherp profiel voorzien. Innovatieve oplossingen met gebruikmaking van natuurlijke koudemiddelen zijn daarvan een voorbeeld evenals het maken van belangrijke efficiency slagen door het in structuur brengen van de organisatie. Veld Koeltechniek kent weinig verloop en met regelmaat wordt er een dienstjubileum van één of meerdere van de inmiddels ruim 250 medewerkers gevierd. Belangrijk bij dit alles is het gegeven dat we met enthousiasme en nieuwsgierigheid onze klanten de juiste oplossing bieden.

Volledig geautomatiseerd 

Er wordt voortdurend geïnvesteerd in proces- en organisatieontwikkeling. Met een magazijn van ruim 20.000m2 bieden we een ruime voorraad waardoor we in staat zijn snel te leveren. Onze bedrijfsprocessen zijn volledig geautomatiseerd en uitstekend gestroomlijnd. Onze planning wordt over de verschillende Business Units gecoverd middels één ERP-omgeving. Op deze manier kunnen we flexibel werken, sturen en volgen we onze montage- en servicemonteurs en kunnen spoedgevallen gemakkelijk en snel worden ingepland. Dit heeft de afgelopen zes decennia geresulteerd in een doorlopende groei, zowel in omzet als medewerkers.

Duurzaam ondernemen

Aandacht voor energie, milieu en veiligheid staan in ons denken en doen centraal. Er wordt op verschillende manier vorm gegeven aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

We investeren in innovatieve ontwikkelingen en werken continu aan nieuwe oplossingen als het gaat om energiezuinige installaties, koeling op basis van natuurlijke bronnen en de totale klimaatbeheersing met hergebruik van restwarmte voor een gasloze toekomst.

Ook nemen wij onze verantwoordelijkheid richting onze klanten en medewerkers. Met oog voor de mens wordt een veilige werkomgeving gecreëerd waarin medewerkers zich veilig voelen en veilig kunnen werken. We kijken bewust naar hoe we onze mensen kunnen inzetten op een manier die bij hen past. 

Veld is zilver gecertificeerd bij Ecovadis en streeft ernaar continu te werken aan duurzame ontwikkelingen voor mens en milieu.

Nieuws

Samenwerking Plus Retail

De ombouw van Coop naar Plus is in volle gang. In 2021 werd deze fusie aangekondigd en inmiddels zijn er al vele Coop-winkels omgetoverd naar een Plus. Als koelpartner levert Veld hier een grote bijdrage aan.

Retail Lees verder

Project HSC Barendrecht

Voor Albert Heijn werken wij mee aan de bouw van homeshopcenter (HSC) Barendrecht.

Industrie Lees verder

Met een nieuwe koelcel nog meer koelcapaciteit voor Picnic Rotterdam

Voor onze opdrachtgever Picnic plaatst onze business unit Foodservice wekelijks koelcellen bij hubs door heel Nederland.

Foodservice Lees verder