Over Veld

Over Veld

Historie

Nadat Henk Veld, de oprichter van ons bedrijf, tijdens zijn opleiding aan de Stork school in Hengelo en zijn werkzaamheden in de Nederlandse Antillen ervaring had opgedaan in het vakgebied van de koudetechniek, begon hij in 1960 zijn eigen bedrijf in Groenlo. In een florerende agrarisch georiënteerde Achterhoek, waar tevens veel activiteit was van slachtende- en vleesverwerkende bedrijven, was meer dan voldoende vraag naar kwalitatieve koude oplossingen. In dezelfde periode namen versproducten als kaas, vlees  en vleeswaren een steeds prominentere plaats in binnen het assortiment van de traditionele kruidenier en deden de eerste ZB (zelfbediening) winkels hun deuren open. Werden deze verse waren eerst nog gepresenteerd in door Henk Veld zelf geproduceerde koeltoonbanken, al gauw bleek dat het ook anders kon.

Groei

Vanuit Italië werden onder andere Arneg koel- en vriesmeubelen geïmporteerd en gedistribueerd. Vol enthousiasme, met oog voor klant en kwaliteit, wisten Henk Veld en zijn eerste medewerkers nieuwe product-markt combinaties te vinden en innoveerden ze (al heette dat toen anders) er lustig op los. De werkplaats in de tuin bij het woonhuis van Henk werd al snel te klein en ook het in 1964 gebouwde nieuwe pand aan de Marhulzenweg werd in de daarop volgende jaren meerdere keren uitgebreid. Eind jaren negentig werden de verhuisplannen op tafel gelegd en uiteindelijk werd officieel in April 2000 de huidige, inmiddels alweer vergrootte, locatie in gebruik genomen. Het bedrijf was in die jaren tot bloei gekomen en had zich via natuurlijke weg getransformeerd tot een gerespecteerde speler in diverse sectoren van de koudemarkt.

De retail wereld werd gedomineerd door een aantal grote landelijk opererende supermarktketens. Bij een belangrijk deel van hen was Veld Koeltechniek een contractpartner. Daarnaast waren diverse Nekovri-leden, vers distributeurs en foodproducenten al jaren een vaste relatie van het bedrijf. De import en distributie van al dan niet stekkerklare meubelen, cellen en aggregaten ten behoeve van diverse sectoren in de markt nam een enorme vlucht en leidde tot een professionele portfolio van kwalitatieve opslag- en presentatiesystemen. Dit alles moest vanzelfsprekend gegarandeerd functioneren en daarom vormt de service afdeling een belangrijke vierde poot aan de activiteiten tafel. Inmiddels heeft het bedrijf in 2010 vol trots haar 50 jarig jubileum kunnen vieren, mede door vast te houden aan de inhoud van haar missie:

Missie

Veld Koeltechniek is dé dienstverlener in koudetechnische oplossingen in product- en procesomgeving, waarbij innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staan, met als doel onze klanten toegevoegde waarde te laten genereren, waarbij onze competente medewerkers het verschil weten te maken.

Veld Koeltechniek is bewust uit de markt van klimaatbeheersing van de mens in arbeid en wonen gebleven. Hierdoor kon de focus op de ontwikkelingen in de gekozen product/marktcombinaties blijven. Dit heeft geresulteerd in gezonde structurele groei gedurende de achterliggende jaren.

Kernwaarden

Onze kernwaarden: Betrokken, Innovatief, Competent, Resultaatgericht en Zelfbewust moeten onze identiteit in de markt van een scherp profiel voorzien. Innovatieve oplossingen met gebruikmaking van natuurlijke koudemiddelen zijn daarvan een voorbeeld evenals het maken van belangrijke efficiency slagen door het in structuur brengen van de organisatie.

Het familiebedrijf Veld Koeltechniek kent weinig verloop en met regelmaat wordt er een dienstjubileum van één of meerdere van de inmiddels meer dan 180 werknemers gevierd. Belangrijk bij dit alles blijft echter het gegeven dat we in de voetsporen van onze oprichter Henk Veld met enthousiasme en nieuwsgierigheid onze klanten waar blijven bieden voor hun geld.

Vragen over La Squadra?

Contact schepijsvitrine

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tekst

Vragen over koeltoonbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelwerkbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelvitrines?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Aanvraagformulier koel- of vriescel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over horecakoelkasten?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.