Over Veld

Veld Koeltechniek is een vooraanstaande voorloper in de wereld van de koudetechniek en werkzaam in met name de Benelux, maar ook daarbuiten. Veld importeert, modificeert, ontwikkelt, installeert en levert koel- en vriesoplossingen voor o.a. de horecasector, groothandelaren, koeltechnische installatiebedrijven, grootkeukenspecialisten, supermarktorganisaties, de voedingsmiddelenindustrie, koel- en vrieshuizen en logistieke dienstverleners. Vakkundige en gemotiveerde medewerkers installeren en leveren innovatieve producten en diensten waarbij de klantwens centraal staat.  

Missie 

Veld Koeltechniek is dé dienstverlener in koudetechnische oplossingen in product- en procesomgeving, waarbij innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staan, met als doel onze klanten toegevoegde waarde te laten genereren, waarbij onze competente medewerkers het verschil weten te maken. 

Kernwaarden 

Onze kernwaarden: Betrokken, Innovatief, Competent, Resultaatgericht en Zelfbewust moeten onze identiteit in de markt van een scherp profiel voorzien. Innovatieve oplossingen met gebruikmaking van natuurlijke koudemiddelen zijn daarvan een voorbeeld evenals het maken van belangrijke efficiency slagen door het in structuur brengen van de organisatie. 

Het familiebedrijf Veld Koeltechniek kent weinig verloop en met regelmaat wordt er een dienstjubileum van één of meerdere van de inmiddels ruim 250 medewerkers gevierd. Belangrijk bij dit alles is het gegeven dat we, in de voetsporen van onze oprichter Henk Veld, met enthousiasme en nieuwsgierigheid onze klanten de juiste oplossing bieden.   

Volledig geautomatiseerd 

Er wordt voortdurend geïnvesteerd in proces- en organisatieontwikkeling. Met een magazijn van ruim 20.000m2 bieden we een ruime voorraad waardoor we in staat zijn snel te leveren. Onze bedrijfsprocessen zijn volledig geautomatiseerd en uitstekend gestroomlijnd. Onze planning wordt over de verschillende Business Units gecoverd middels één ERP-omgeving. Op deze manier kunnen we flexibel werken, sturen en volgen we onze montage- en servicemonteurs en kunnen spoedgevallen gemakkelijk en snel worden ingepland. Dit heeft de afgelopen zes decennia geresulteerd in een doorlopende groei, zowel in omzet als medewerkers. 

MVO

Aandacht voor energie, milieu en veiligheid staan in ons denken en doen centraal. Er wordt op verschillende manier vorm gegeven aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

We investeren in innovatieve ontwikkelingen en werken continu aan nieuwe oplossingen als het gaat om energiezuinige installaties, koeling op basis van natuurlijke bronnen en de totale klimaatbeheersing met hergebruik van restwarmte voor een gasloze toekomst.

Ook nemen wij onze verantwoordelijkheid richting onze klanten en medewerkers. Met oog voor de mens wordt een veilige werkomgeving gecreëerd waarin medewerkers zich veilig voelen en veilig kunnen werken. We kijken bewust naar hoe we onze mensen kunnen inzetten op een manier die bij hen past. 

Veld is zilver gecertificeerd bij Ecovadis en streeft ernaar continu te werken aan duurzame ontwikkelingen voor mens en milieu.

 

Historie

Veld Koeltechniek is van oorsprong een familiebedrijf opgericht in 1960 door Henk Veld in het Achterhoekse Groenlo. In deze regio, waar veel slachterijen en vleesverwerkingsbedrijven zijn gevestigd, was meer dan voldoende vraag naar kwalitatieve koudetechnische oplossingen. Versproducten als vlees(waren), kaas en zuivel namen een steeds prominentere plaats in binnen het assortiment van de traditionele kruidenier en de eerste zelfbedieningswinkels openden hun deuren. Werden deze verse producten eerst nog gepresenteerd in door Henk Veld zelfgeproduceerde koeltoonbanken, al gauw bleek dat het ook anders kon.

Groei

Er werd gestart met het importeren en verkopen van koel- en vriesmeubelen uit Italië. Vol enthousiasme en met oog voor klant en kwaliteit werden nieuwe marktcombinaties en innovaties gevonden. De werkplaats in de tuin bij het woonhuis van Henk Veld werd al snel te klein en ook het in 1964 gebouwde pand werd in de daaropvolgende jaren meerdere keren uitgebreid. Eind jaren negentig werden er verhuisplannen op tafel gelegd en uiteindelijk werd in april 2000 de huidige locatie in gebruik genomen. Ook deze locatie is in de afgelopen jaren al meerdere keren verder uitgebreid.
Na ruim 60 jaar is het niet bij de achterhoek gebleven. Tegenwoordig is Veld Koeltechniek één van de belangrijkste spelers in de koeltechnische markt in Nederland en opereren we ook buiten onze landsgrenzen. Waar in de beginjaren nog de focus lag op de groothandel van koel- en vriesmeubelen is Veld al jaren actief binnen de grootkeuken sector, retail en industrie. Daarnaast is er een serviceafdeling die 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaarstaat voor preventief en correctief onderhoud van installaties en koelmeubelen bij klanten.