Vrieshuis Bussink vervangt installaties na 30 jaar

Vrieshuis Bussink vervangt installaties na 30 jaar

Vrieshuis Bussink is een logistiek dienstverlener gevestigd in Almelo. De onderneming is actief op het gebied van bewaren, invriezen, ontdooien en verpakken van verse en bevroren levensmiddelen. Bussink beschikt over koel- en vriescellen, invriestunnels, opdooicellen en platenvriezers.

Modern en energiezuinig

De onderneming heeft onder meer een USA erkenning voor het verwerken, opslaan en rechtstreeks exporteren van vlees naar de Verenigde Staten. Daarnaast is Vrieshuis Bussink HACCP gecertificeerd. Onlangs zijn alle oude R22 vriesinstallaties (bouwjaar 1979) ontmanteld en vervangen door moderne energiezuinige installaties gebaseerd op het natuurlijke koudemiddel CO2. In de bestaande technische ruimte is een 300 kW centrale CO2 installatie geplaatst. Het leidingwerk en gaskoelers zijn uitgevoerd in RVS.

Vernieuwde invriesfaciliteiten

Tevens heeft Veld Koeltechniek een nieuwe innovatie toegepast waardoor afblazen bij spanningsuitval in bijna alle gevallen kan worden voorkomen. De bestaande vriestunnel stamde uit begin jaren tachtig en was oorspronkelijk ontworpen door het koudemiddel R502. Omdat bij Bussink de behoefte aan invriescapaciteit is toegenomen, én de markt vraagt om flexibiliteit in batches zijn de invriesfaciliteiten vernieuwd en vergroot tot 60 ton per 24 uur. Er zijn twee tunnels gerealiseerd, met elk een eigen CO2 installatie. Dit heeft tevens als voordeel dat de operationele vrieskosten per batch inzichtelijk zijn.

Focus op klanten

In de afgelopen jaren is de behoefte aan warm reinigingswater toegenomen. De nieuwe installaties zijn daarom uitgevoerd met warmte terugwinning zodat de volledige warmtebehoefte door de installatie geleverd kan worden. Uiteraard worden de installaties door Veld Koeltechniek op afstand beheerd zodat Vrieshuis Bussink zich kan focussen op haar klanten en markten.

Deel dit bericht