Koelvitrines voor gebak

Voordat u een keuze maakt voor een koelvitrine is het belangrijk om een aantal zaken helder te hebben. Afhankelijk van de ruimte en indeling van uw winkel moet u een aantal keuzes maken. De benodigde koelcapaciteit speelt hierbij een belangrijke rol. In sommige gevallen kiest u bijvoorbeeld liever voor een koelvitrine met een separaat opgestelde koelinstallatie terwijl in andere gevallen een stekkerklaar model een betere oplossing biedt.

Uw bakkerij slim indelen

Hoewel er standaard maten koelvitrines en presentatiemeubelen zijn is het uiteraard mogelijk om meerdere meubels met elkaar te combineren. Een diep meubel is geschikt om op korte afstand veel producten te tonen, maar afhankelijk van de ruimte past dit niet altijd. Wanneer u over een smalle winkel beschikt adviseren wij om voor een ondiep meubel, eventueel met meerdere etages, te kiezen. Door de verscheidenheid aan mogelijkheden kunt u ook kiezen voor een koelvitrine die geschikt is voor de presentatie van zowel gekoelde als ongekoelde producten. De bovenste etages zijn dan niet gekoeld en bieden ruimte voor koekjes, terwijl u in het gekoelde gedeelte uw taarten en gebak kunt presenteren. Door koelmeubelen te combineren creëert u een winkel die er niet alleen stijlvol uitziet, maar waar u ook prettig kunt werken.

Stekkerklaar of separaat opgestelde koelinstallatie?

Voldoet een klein model koelvitrine dan is een stekkerklaar model een prima keuze. Heeft u een groter model nodig of  komen er meerdere koelmeubelen in uw winkel te staan dan adviseren wij om de koelinstallatie separaat op te stellen. Groot voordeel van een separate opstelling is dat u geen geluidshinder heeft in de winkel. Ook voorkomt u daarmee dat het in de winkel onnodig warm wordt. De vrijgekomen warmte wordt bij een installatie op het dak namelijk direct aan de buitenlucht afgevoerd. Een separate installatie kan ook in een andere ruimte geplaatst worden dan op het dak. Plaatst u de installatie ergens binnen dan is een goede ventilatie wel een vereiste.

Welke techniek kiest u?

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de techniek van de koelvitrine. Afhankelijk van de producten die u wilt presenteren kunt u kiezen voor een statisch gekoelde koelvitrine of een geforceerde koeling.

Geforceerde koelvitrine

Bij een geforceerde koelvitrine wordt de kou over de producten geblazen en van de onderkant aangezogen. De ventilatoren zitten zo hoog mogelijk in het koelmeubel. Door de koude luchtcirculatie blijven uw producten altijd goed op temperatuur.

Statische koeling

Bij een statisch gekoelde toonbank vindt er een natuurlijke luchtcirculatie plaats, de kou ‘valt’ naar beneden. De kans op het uitdrogen van het gebak is minimaal. Een nadeel van een statische koeling is wel dat het bij drukte langer duurt voor de temperatuur van de toonbank weer op peil is. Iedere keer als er een product wordt gepakt brengt dit namelijk warmte in de koeling.

Persoonlijk advies

Veld Koeltechniek heeft een uitgebreid programma gebaksvitrines, chocoladevitrines, en meer gekoelde toonbanken. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag vrijblijvend een persoonlijk advies op maat. Wij staan graag voor u klaar!

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over La Squadra?

Contact schepijsvitrine

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tekst

Vragen over koeltoonbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelwerkbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelvitrines?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Aanvraagformulier koel- of vriescel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over horecakoelkasten?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.