Vriescellen

Het is van belang dat de producten die in een vriescel bewaard worden goed gekoeld blijven. Dit vraagt per product en per situatie om verschillende koelmethoden. Een café of restaurant vraagt namelijk een andere koelcapaciteit dan een supermarkt, slagerij, bakkerij of delicatessezaken. Wanneer er vaak in en uit de vriescel gelopen wordt of wanneer er mensen in de vriescel werken, heeft dit invloed op de temperatuur binnen de cel. Het is daarom van belang dat dit goed in kaart wordt gebracht zodat de juiste koelapparatuur geleverd kan worden. Als de temperatuur daalt heeft dit nadelige gevolgen voor de producten die bewaard en geleverd moeten worden. De temperatuur van de producten bij het ingaan van de cel is ook van belang en heeft invloed op het bewaringsproces.

Vriescel voor de horeca

Het is van groot belang dat er een betrouwbare vriescel is voor een onderneming. De versheid van producten zijn ontzettend belangrijk, daarom is een betrouwbare cel van essentieel belang. Alleen dan kunnen zij te allen tijde verse producten garanderen. Bij het kiezen van een vriescel moeten er een aantal keuzes worden gemaakt, afhankelijk van de benodigde koelcapaciteit en de ruimte die er is. Is er bijvoorbeeld een vriescel op maat nodig of voldoet een standaard vriescel?

Vriescel op maat gemaakt

Is er een afwijkende hoek of een schuine wand op de plek waar de vriescel moet komen of heeft uw klant specifieke wensen? Dan kunnen wij bij Veld een koelcel voor u op maat maken. Wij kunnen u deze oplossing bieden, dankzij de modulaire opbouw van de panelen, hierdoor kan ieder formaat vriescel ingemeten worden met de beschikbare ruimte die u heeft om de vriescel te plaatsen. Wanneer u genoeg ruimte heeft kan een standaard formaat vriescel ook voldoen. Heeft u geen ruimte voor een draaideur voor de vriescel? Dan bieden wij ook een schuifdeur die zeer weinig ruimte in zal nemen.

De juiste koelinstallatie vindt u ook bij Veld

Bij onze vriescellen maken we gebruik van de Keyfrost koelinstallaties. De koelinstallaties zijn zeer geschikt voor bakkerijen, cafés, slagerijen, snackbars, supermarkten en tankshops. U kunt kiezen voor een koelinstallatie met verdamper en een installatie zonder verdamper. Als u niet weet welke soort installatie u nodig heeft kunt u altijd bij onze experts terecht. Zij helpen u graag bij het kiezen van de geschikte koelinstallatie. 

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Stekkerklaar of separaat opgestelde vriescel

Een stekkerklare vriescel zal vooral voldoen wanneer u een standaard model vriescel aanschaft. Met een op maat gemaakte cel daarentegen adviseren wij u om de installatie separaat op te stellen. Een separate opstelling kunt u bijvoorbeeld op het dak plaatsen, hiermee wordt geluidshinder voorkomen, waardoor gasten geen last hebben van het lawaai. Daarnaast komt er ook veel warmte vrij tijdens het koelproces, wanneer de installatie op het dak wordt geplaatst zal deze warmte aan de buitenlucht worden afgegeven en wordt het binnen niet onnodig warm. Als er toch wordt gekozen om de installatie binnen op te stellen is goede ventilatie heel erg belangrijk.

Onderhoud van de vriescel

Om de lange levensduur van een cel te garanderen adviseren we preventief onderhoud op de koelinstallaties. Zo blijven ze in optimale conditie en voldoen ze altijd aan alle certificeringseisen. Vanzelfsprekend bent u voor dit onderhoud bij Veld Koeltechniek aan het juiste adres. Lees meer over koelinstallaties op deze pagina.

Cellen van Celltherm

Celltherm levert standaard 175 mm rastermaten, hierdoor kan nagenoeg iedere maat voor een koelcel worden benaderd. Dit betekent dat de koelcel niet op maat gemaakt hoeft te worden, dit zal u kosten besparen! Ook het hakensysteem van Celltherm zit zeer handig in elkaar waardoor de koelcel in een snelvaart kan worden opgebouwd. Daarnaast hebben de panelen van Celltherm een zeer lage K-waarde (isolatiewaarde). Dit betekent dat de koelcel zeer goed geïsolleerd zal zijn, waardoor er minder koelcapaciteit benodigd is, hierdoor is er een kleinere koelcel nodig.

Specificaties

Deur
Draaideur of schuifdeur
Kleur
RAL 9002
Isolatiedikte
80 mm

Voordelen

  • Deskundig advies
  • Op maat gemaakt

Neem contact met ons op

Vul het contact fomulier in en wij zullen contact met je opnemen.

Velden met een * zijn verplicht