Insteekunit

De insteekunits van Veld Koeltechniek zorgen ervoor dat de koel- en vriesinstallatie op de juiste temperatuur worden gebracht en gehouden. Onze insteekunits zijn afkomstig van keyfrost en garanderen optimale temperatuurbeheersing van de installatie. Er zijn voor zowel koel- als vriesinstallaties verschillende mogelijkheden om een insteekunit te gebruiken. U kunt namelijk kiezen voor een wandmodel, inhangmodel of dak model, daarover leest u meer op deze pagina. 

Wandmodel

De insteekunits wandmodellen zijn van toepassing op zowel koel- als vriesinstallaties. De unit wordt hierbij in de wand van een cel gestoken, zodat er vanuit hier gekoeld kan worden. De insteekunit is, net als iedere andere unit, voorzien van automatische heetgasontdooiing en dooiwater verdamping in de buitenunit. De buitenmantel van de wandunit is van gecoate staalplaat en is voorzien van een Carell regelpaneel met een eenvoudige bediening. Daarbij is de unit ook voorzien van verlichting door middel van een bull-eye aan de verdamper, deze wordt ongemonteerd aangeleverd. De koelunit heeft een bereik van -2°C tot +10°C, de vriesunit heeft een bereik van -18°C tot -20°C.  

Inhangmodel

Onze inhangunits kunnen zowel in koel- als vriescellen gebruikt worden. Deze inhangmodellen worden over de wand van uw cel heen gehangen. Echter kan dit alleen gebruikt worden waar het dakpanneel gedemonteerd kan worden en als er voldoende hoogte is in de cel voor het inhangen. Deze units zijn voorzien van automatische heetgasontdooiingen en dooiwaterverdamping in de buitenunit. De buitenmantel van de unit is ook voorzien van een gecoate staalplaat en van een Carell regelpaneel waarmee u de unit kunt bedienen, dit is een eenvoudig bestuurbare bediening. De inhangunit is voorzien van verlichting doormiddel van een bull-eye aan de verdamper, deze wordt ongemonteerd aangeleverd. Het temperatuurbereik van de koelunit is -2°C tot +10°C, het temperatuurbereik van de vriesunit is -18°C tot -20°C. 

Dakmodel

Dakunits kunnen geplaatst worden voor koel- en vriescellen. De unit wordt in dit geval boven op het dak van de koelling geplaatst. Dit soort units kunnen alleen geplaatst worden bij cellen waar er voldoende vrije hoogte is boven de cel. Ook moet er voldoende luchtverversing zijn, het is namelijk niet de bedoeling dat de koeling inzijn eigen warmte draait. Ook alle dakunits zijn voorzien van een automatische heetgasontdooiing en dooiwaterverdamping in de buitenunit. De mantel van de dakunit is van gecoate staal en van een Carell regelpaneel in een eenvoudige afstandsbediening. Het temperatuurbereik van een koelunit is -2°C tot +10°C, het temperatuurbereik van een vriesunit is -18°C tot -20°C. De dakunit is voorzien van verlichting door middel van een bull-eye aan de verdamper, deze wordt ongemonteerd aangeleverd. 

Heeft u vragen?

Velden met een * zijn verplicht