De aanschaf van een ijsvitrine

Een mooie ijsvitrine werkt als een visitekaartje. Belangrijk is om vooraf te bedenken of er plek is voor de schepijsvitrine op een goed zichtbare plaats in de winkel, zodat de impulsaankoop door uw klanten optimaal wordt gestimuleerd.

Bij de inrichting van een ijssalon en de aanschaf van een schepijsvitrine komt u voor veel keuzes te staan. Om de juiste keuzes te maken is het aan te raden een aantal zaken op een rijtje te zetten. Dat begint al bij het soort ijs dat u wilt gaan verkopen. Wordt er gewerkt met hoog gedecoreerde ijsbakken, of kiest u voor glad afgestreken bakken? En met welke smaken gaat u werken? Het ene ijs droogt namelijk sneller uit dan het andere. De keuze van de presentatie en de producten bepaalt uiteindelijk ook de techniek die uw vitrine moet bevatten.

Techniek ijsvitrine

De techniek in een schepijsvitrine is niet eenvoudig. Hoofdzaak is met name het verschil tussen een statische koeling en  een geforceerde luchtcirculatie. Een statische koeling is minder kostbaar in aanschaf maar brengt ook beperkingen met zich mee. Hoog gedecoreerd ijs is bijvoorbeeld niet geschikt om te verkopen vanuit een vitrine met statische koeling, daar heb je een vitrine met constante luchtcirculatie voor nodig.

Statische ijsvitrine

Een statische koeling is een ingeschuimde verdamper die de vrieskou produceert. Deze verdamper zit vaak in de wand van de vitrine verwerkt. De kou die geproduceerd wordt door de verdamper ‘valt’ naar beneden. De vitrine wordt van onder naar boven met vrieskou gevuld. In een vitrine met statische koeling is het aan te raden om RVS ijsbakken te gebruiken, deze geleiden de kou beter. Deze ijsbakken dienen ongeveer 5 cm onder de glasrand geplaatst te worden om het bovenste gedeelte van de verdamper vrij te houden. De kou komt immers van deze wanden.

Geforceerde ijsvitrine

Schepijsvitrines met een constante luchtcirculatie hebben een verdamper die vaak net onder het werkblad is gemonteerd. Doordat de ventilatoren zo hoog mogelijk in de vitrine zijn geplaatst wordt de vrieskou over het ijs geblazen en aan de andere kant van de vitrine weer aangezogen. Er ontstaat daardoor een koude luchtcirculatie in de schepijsvitrine. Voor een optimale werking dienen deze vitrines ‘s nachts leeggehaald te worden, zodat de vitrine kan ontdooien en gereinigd kan worden. Het resterende ijs wordt dan bewaard in een schepijsbewaarkast.

Naast deze dagelijkse routine is het verstandig om jaarlijks preventief onderhoud te laten verrichten door Veld waarbij de techniek en de werking van uw schepijsvitrine op de juiste wijze wordt gecontroleerd.

Hoog gedecoreerd ijs
Een berg ijs ziet er aantrekkelijk uit. Maar omdat het ijs boven de bak uitsteekt heeft u voor een dergelijke presentatie een schepijsvitrine met geforceerde luchtcirculatie nodig. Het afstellen van de techniek komt in dit geval zeer nauw. Uitdrogen en verkleuren van het ijs mag uiteraard niet gebeuren. Laat u daarbij tevens adviseren door uw ijs en/of grondstoffenleverancier over de inrichting van uw vitrine.

Neem contact op

Vragen over La Squadra?

Contact schepijsvitrine

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tekst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over koeltoonbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelwerkbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelvitrines?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Aanvraagformulier koel- of vriescel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.