Horeca Koelkasten kopen

Expert in professionele horeca koelkasten

Een professionele koelkast is in de professionele keuken een must. Naast dat u uw klanten voedselveiligheid moet kunnen garanderen wilt u als ondernemer derving zo veel mogelijk voorkomen.

Snelle hersteltijd

Omdat uw koelkast heel wat keren per dag geopend wordt is een snelle hersteltijd nadat de deur open is geweest van groot belang. Dat wil zeggen dat de koelkast na korte tijd weer terug is op de juiste temperatuur. Horeca koelkasten trekken om die reden iets vacuüm als de deur wordt gesloten. De ventilator zorgt er vervolgens voor dat op alle niveaus in de koelkast de gewenste temperatuur wordt bereikt.

Energiezuinigheid

Ook energiezuinigheid speelt een belangrijke rol in de horeca- en grootkeuken. Als ondernemer wilt u het milieu sparen en bijkomend voordeel is dat een energiezuinige koelkast flink kan schelen voor uw portemonnee.Om een goede keuze te maken en de juiste apparatuur te selecteren dient u uw activiteiten, omgeving en wensen in kaart te brengen. Er zijn namelijk vele varianten horecakoelkasten.

De antwoorden op de volgende vragen maken dat u een goede keuze kunt maken.

 

  • Waar gaat u de koelkast voor gebruiken, welke producten wilt u koelen?
  • Hoeveel opslagcapaciteit heeft u nodig?
  • In welke ruimte wilt u de kasten plaatsen?
  • Is er nog andere professionele apparatuur in de ruimte aanwezig?
  • Komt de kast in een koude of warme ruimte te staan?Het koelen van dranken vereist minder nauwkeurigheid dan het koelen van bijvoorbeeld rauw vlees, vis of gebak. Voor deze producten is het belangrijk dat de temperatuur precies ingeregeld kan worden. Het digitaal kunnen uitlezen van de koelkast is dan geen overbodige luxe.

Hoeveel opslagcapaciteit heeft u nodig?

Kiest u een enkeldeurs, dubbeldeurs of heeft u meerdere kasten nodig? De stekkerklare kast met ingebouwde compressor is bij iedereen bekend en kan een prima oplossing zijn wanneer u aan een of twee kasten voldoende hebt. Maar wanneer u meer dan twee koelkasten in gebruik neemt dan kan het verstandig zijn om voor een splitopstelling te kiezen.

Horeca koelkast met splitopstelling

Bij een splitopstelling is de compressor niet in de koeling zelf aanwezig maar wordt deze separaat op bijvoorbeeld het dak geplaatst. Voordeel hiervan is dat u meer opslagruimte in de koelkast heeft, minder geluidsoverlast en er komt minder warmte vrij in de ruimte. Bovendien levert het u een energievoordeel op wanneer u meerdere koelingen op een compressor aansluit.

Voor de plaatsing van de compressor dient u de hulp in te schakelen van een installateur. Deze kan u tevens advies geven over de mogelijkheden en bekijkt de situatie ter plaatse. Veld helpt u hier graag bij.

Verschillende uitvoeringen professionele koelkasten

Professionele koelkasten zijn er in verschillende vormen. Zo heeft u keuze uit een witte of RVS (-look) uitvoering. Wanneer u de koelkast plaatst in een keuken waar veel roestvrijstalen meubelen zijn toegepast dan is een RVS koelkast wel zo mooi. RVS stelpoten maken het reinigen van de ruimte bovendien makkelijk.

Professionele koelkast als presentatiemiddel

Wanneer u uw professionele koelkast wilt gebruiken als presentatiemiddel dan zijn er uitvoeringen met glazen deur, ook wel displaykoelkasten genoemd. Uw producten zijn hierin direct zichtbaar en kunnen makkelijk gevonden worden door uw klanten. Het is ook mogelijk de koelkast te voorzien van uw eigen branding. Bekijk direct de mogelijkheden.

Professionele koelkast in warme omgeving

Afhankelijk van de klimaatklasse van de koelkast die u kiest is het mogelijk om de koelkast in een tropische omgeving te zetten. Klimaatklasse 4 is geschikt om gebruikt te worden in een omgeving tot 35º Celsius en klasse 5 tot 40º Celsius.

Wijnkasten

Met de professionele wijnkasten van Veld Koeltechniek kunt u uw wijnen altijd op de juiste temperatuur serveren en onder de allerbeste omstandigheden bewaren. Koelkasten zijn ongeschikt om wijn uit te serveren en in te bewaren en in veel kelders laat de luchtkwaliteit op meerdere punten te wensen over. Een wijnkast is het perfecte alternatief!

Het kiezen van de voor u meest geschikte wijnkast is vaak niet eenvoudig. Wij raden u aan om contact met ons op te nemen. Op basis van uw wensen en eisen kan dan een passend persoonlijk advies door ons worden uitgebracht, waar u jaren plezier van zult hebben.

Fustenkasten

Voor het op de juiste temperatuur houden van uw (speciaal)bieren zijn fustenkasten een absolute must.
Niet alleen blijft uw bier constant gekoeld, ook de kwaliteit van uw bieren wordt gegarandeerd. Al onze fustenkasten zijn uitgevoerd met een verzwaarde bodem, zodat u prima meerder fusten tegelijkertijd kunt opslaan.
Heeft u speciale wensen, laat het ons dan gerust weten.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen, of hulp nodig bij het kiezen van de juiste horeca koelkast. Wij helpen u graag!

Velden met een * zijn verplicht