Veld Exclusive medicijnkoelkasten

Betrouwbaar en veilig bewaren!

Ontdek

Betrouwbare koeling voor medicijnen en vaccins

Een goede bewaring van medische middelen, vaccins en medicijnen is cruciaal. De juiste bewaartemperatuur is van levensbelang voor patiënten die afhankelijk zijn van de medicijnen. De Veld Exclusive medicijnkoelkasten zijn voorzien van alle opties om een nauwkeurige temperatuurbeheersing te waarborgen, te bewaken en te registreren. Door middel van een slot is ook de toegang tot de medicijn koelkast goed te controleren. Een groot verschil met een standaard koelkast waarin grote temperatuurschommelingen (bovenin kan het veel warmer zijn dan onderin) plaatsvinden en het niet mogelijk is de temperatuur goed te monitoren. 

Hand met injectienaald

Nauwkeurige monitoring en registratie

Door de glazen deur in de Veld Exclusive medicijnkoelkasten is er -ook zonder de deur te openen- goed zicht op de voorraad. Via een alarmsysteem wordt zowel een akoestisch als optisch alarm afgegeven als de temperatuur in de medische koelkast buiten het temperatuurbereik van 2 °C tot 8 °C komt. Zo kan bij temperatuurafwijkingen direct worden ingegrepen en voorkomen dat de medicatie onbruikbaar wordt. Dankzij een volledig geïntegreerd uitleessysteem worden de wettelijke validatierapporten automatisch opgesteld. Via USB, SD en Wifi kun je deze gegevens eenvoudig downloaden. Er is geen aparte uitleesapparatuur nodig en handmatig registreren is niet meer nodig. Op ieder gewenst moment is te controleren of de temperatuur in de medicijn koelkast continu binnen de wettelijke grenzen is gebleven en hoe deze temperatuur is vastgesteld.   

Medicijnkoelkast

Medicijnkoelkasten die voldoen aan alle eisen

De exclusieve medicijnkasten van Veld Koeltechniek waarborgen een extreem veilige opslag van medicijnen en vaccins in iedere apotheek en huisartspraktijk. 

Temperatuur zeer nauwkeurig in te stellen
Optisch en akoestisch alarmsysteem
Optimale toegangsbewaking
Eenvoudige registratie en monitoring

DIN 58345 voor medicijnkoelkasten

Omdat het koelen van medicijnen heel anders is dan het koelen van bijvoorbeeld etenswaren zijn er internationale richtlijnen waar een betrouwbare medicijnkoelkast of apothekerskoelkast aan voldoet. Deze eisen vind je terug in DIN 58345. Alle Veld Exclusive medicijnkoelkasten voldoen aan de veiligheidseisen conform DIN 58345 én de eisen die het RIVM stelt aan koelkasten voor de opslag van medische middelen. 

 

Eisenpakket DIN 58345

Stabiele temperatuur
tussen +2 °C tot +8 °C
Geschikt voor omgevingstemperaturen
van +10 °C tot +35 °C
Geluidsemissie van
minder dan 60dB(A)
Optisch alarmsysteem
bij te hoge of te lage temperaturen en stroomuitval gedurende min. 12 uur
Akoestisch alarmsysteem
bij te hoge of te lage temperaturen en stroomuitval gedurende min. 12 uur
Veiligheidsthermostaat
ter voorkoming van temperaturen lager dan +2 °C
Mechanische belastbaarheid draagroosters
min. 100 kg/m²
Slot
met slot afsluitbare deur
Registratiesysteem
vastlegging verloop van de temperatuur

De voordelen

  • Optimale en veilige bewaring
  • 24/7 bewaking
  • Eenvoudige registratie en monitoring

Voor iedere gewenste situatie

Dankzij hun formaat zijn deze exclusieve Medicijnkasten overal in te zetten. Ter aanvulling op de beschikbare capaciteit of voor de opslag van de volledige voorraad. Het tafelmodel zorgt ervoor dat de medische kast eenvoudig op werkhoogte te plaatsen is. 

Optimale en veilige bewaring in een medicijnkoelkast

Het RIVM schrijft voor dat vaccins in het het donker bewaard moeten worden op een temperatuur tussen +2 °C tot +8 °C. Gedurende het gehele productie- en bewaringsproces mag de cold chain niet onderbroken worden. Hetzelfde geldt voor griepvaccins, insuline, reizigersvaccins en medicijnen die bij apotheken en huisartsen op voorraad liggen. De temperaturen kunnen verschillen per medicijn en komen heel nauw. Patiëntveiligheid staat altijd voorop bij het veilig bewaren van medicijnen in een medicijnkoelkast. Komt de temperatuur buiten de +2 °C tot +8 °C, dan gaat vaak de hele voorraad verloren. De schade is dan enorm, maar ook voor patiënten kan dit grote gevolgen hebben wanneer zij hierdoor cruciale medicatie mislopen. 

Medicijnstrips

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over ons assortiment medische kasten en de mogelijkheden? Wij helpen u graag!