Veld Exclusive dry aged kasten

Geef vlees een unieke smaakbeleving!

Ontdek

Gerijpt vlees voor een unieke smaakbeleving

De Veld Exclusive Dry Aged kast Evo zet mooie stukken vlees volop in de spotlight. De unieke droogkast is perfect voor het laten drogen van vlees. Dry aged vlees is gerijpt vlees, met een intensere smaakbeleving en heerlijke malsheid. Dat is niet te krijgen in de supermarkt! Deze Dry Aged kast is verkrijgbaar in diverse formaten en uitstralingen, waardoor er altijd één is die uitstekend past bij het interieur van jouw zaak.

dry age kasten met vlees

Dry aged kast zet ambacht en smaakvol vlees centraal

Met een dry aged kast in je zaak straal je ambacht en kwaliteit uit. Een opvallende manier om het slagersambacht zichtbaar te maken en aan klanten of gasten te laten zien met welke kwaliteitsproducten ter plekke wordt gewerkt. In de speciale droogkast voor vlees kan het vlees rijpen, wat voor een unieke smaakbeleving zorgt, maar tevens een geweldige ambachtelijke uitstraling heeft. Een mooie manier om ambacht te onderscheiden van de industrie. Met een dry aged kast in de zaak hebben klanten en gasten mooi zicht op het vlees, waardoor zij zien wat er later op hun bord ligt.

Dry aged kast Evo

Vleesrijpkasten binnen handbereik

Dankzij de Veld Exclusive Dry Aged kast Evo is een rijpkast voor vlees voor iedere ondernemer binnen handbereik. Deze unieke kast is speciaal ontworpen voor en exclusief verkrijgbaar bij Veld Koeltechniek. De rijpingskast heeft een volledige glazen vitrine en geeft de klant of gast perfect zicht op de prachtige stukken gerijpt vlees. De kasten hebben een strak design en zijn in meerdere kleuren te leveren waardoor ze goed passen in ieder interieur. Voor het verder afstemmen op een eigen huisstijl kan gekozen worden voor een geïntegreerde lichtbak met gekleurde verlichting. De kasten zijn zeer onderhoudsvriendelijk doordat ze gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die tevens een optimale hygiëne waarborgen.

Dry aged kast

Meer informatie? Wij helpen je graag!

Productkenmerken

Temperatuurbereik
20°C/-4°C
Luchtvochtigheid
instelbaar van 30% tot 80%
Verlichting
pink meat LED-verlichting (tegen verkleuring van het vlees)
Materiaal
hoogwaardige kwaliteit plaatwerk, glas en RVS
Hygiëne
inwendig volledig RVS. UV-lamp tegen bacterievorming
Kleur
zwart, grijs, wit
Design
gekleurde lichtbak aan onderzijde mogelijk
Formaat
in verschillende formaten beschikbaar
Plaatsing
op wielen (eenvoudig te verplaatsen)

De voordelen

  • Prachtige producten in de spotlights
  • Optimale presentatie door volledig glazen vitrine
  • Exclusief vlees met unieke smaak
  • Passend bij iedere huisstijl en interieur

Rijpingskast voor vlees is onderscheidend

Vlees laten rijpen in een dry aged kast in de zaak is dé manier om ambacht en de kwaliteit van vlees te laten zien. Het meeste vlees dat wordt gegeten, is supervers. Vlees dat echter even de tijd heeft gehad om te rijpen, heeft een intensere smaak en is heerlijk mals. Dat rijpen, noemen we dry ageing en levert dry aged vlees op. Tijdens dit proces wordt het vlees (liefst aan het bot) voor minstens drie weken tot een paar maanden bewaard in een speciale droogkast, waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur constant worden gehouden. Doordat het vocht in het vlees verdampt, ontstaat een intensere smaak. Het spierweefsel wordt afgebroken door de enzymen die al in het vlees aanwezig zijn, waardoor het malser wordt.

De smaakbeleving van gerijpt vlees is compleet anders dan de smaak van vers vlees. Het vlees dat na het dry ageing proces uit de rijpkast komt, kan nog niet direct worden gegeten. Het is hard, droog en ziet er zwart uit. Die zwarte korst is volledig natuurlijk en beschermt het vlees tegen indrogen en bacterievorming. De korst wordt afgesneden en het vlees wordt van het been gehaald, pas daarna is het klaar voor bereiding. Helderrood en boterzacht, om de vingers bij af te likken.

Rundvlees in een dry age kast

Kwalitatief vlees met een goed verhaal

Dankzij het toegenomen bewustheid over gezondheid, voeding en herkomst van voedingswaren, vraagt de klant steeds vaker om achtergrondinformatie bij producten. De consument vindt het belangrijker dan ooit dat dieren een goed leven hebben gehad, waarbij met name de tijd om te groeien, genoeg leefruimte en goede voeding belangrijk zijn. Vlees dat geproduceerd en verwerkt is in Nederland groeit in populariteit, ook met het oog op het milieu en duurzaamheid. De vragen naar het verhaal achter het stukje vlees nemen toe, dus het is belangrijk om die te kunnen beantwoorden. Een dry aged kast in de zaak is een mooie opening voor het verhaal achter de producten of gerechten.

Rundvlees in een dry age kast

Veld Koeltechniek; de ideale partner voor dry aged kasten

 

Veld is een autoriteit op het gebied van koudetechnische oplossingen. In de loop de jaren heeft Veld een brede klantenkring opgebouwd in horeca en vleesspeciaalzaken. Slagers, restaurants, hotels en andere professionele keukens weten hun weg naar Veld Koeltechniek te vinden. Dankzij deze ruime ervaring en kennis ben je altijd verzekerd van het juiste advies en beidt Veld met haar koeltechnische producten toegevoegde waarde voor de klant. De dry aged kasten zijn volledig ontworpen en exclusief verkrijgbaar bij Veld Koeltechniek.

 

Ervaar het zelf!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de Veld Exclusive Dry Aged kast Evo biedt? Laat je gegevens achter en wij nemen graag contact met je op.

Wat is dry agen?

Dry agen is een proces waarbij het vlees (liefst met bot) minimaal 21, dagen, maar vaak langer, in een speciale vleesrijpkast wordt gerijpt aan de lucht. Dit rijpen wordt ook wel besterven genoemd. tijdens het dry aged 

De buitenkant van het vlees wordt door het indrogen zwart en hard. De korst die ontstaat is een soort natuurlijke isolatie en zorgt ervoor dat de binnenkant van het vlees niet bederft. De binnenkant blijft mooi rood en wordt smaakvoller en heerlijk mals.

Welk vlees is geschikt voor dry aging?

Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees zijn geschikt voor het dry aged rijpingsproces. Aangeraden wordt om het bot in het vlees te laten zitten gedurende de weken dat het u vlees laat rijpen. De kern van het vlees blijft zo beter beschermd.

Dry aged meat kasten

Daar waar de langzame besterving van het vlees vroeger in de schuur bij de boer gebeurde zijn er tegenwoordig dry aged meat kasten. In deze kasten kunt u uw vlees presenteren en rijpen. De dry aged meat kasten geven u in inzicht in het rijpingsproces. De luchtvochtigheid, luchtcirculatie en de temperatuur in de kast kunt u eenvoudig controleren.

Het verschil tussen dry aging en wet aging

Wet aged vlees is na het slachten direct vacuüm verpakt en het rijpen gebeurt in het vacuüm. Er vindt geen uitwisseling met de lucht meer plaats en het vlees verliest nauwelijks vocht. Hierdoor onstaat er geen korst en waar de rijpingsduur bij wet aging vaak korter is dan bij dry aging, is de smaak ook minder intens. Het verschil in smaak tussen wet aging en dry aging is niet te vergelijken.