Veld Exclusive Bloedkoelkasten

Betrouwbaar en veilig bewaren!

Ontdek

Bloed bewaren in een bloedkoelkast

De Veld Exclusive bloedkasten voldoen aan hoge kwaliteitsnormen om de juiste bewaarcondities voor bloed te handhaven. Ze zijn voorzien van alle opties om een nauwkeurige temperatuurbeheersing te waarborgen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat de kwaliteit achteruit gaat door temperatuurschommelingen. Dankzij een intervalmarge van 0,1°C is het bewaarklimaat zeer nauwkeurig in te stellen.

Bloedkoelkast

Veilig monitoren en registeren

De bloedkoelkasten zijn uitgerust met temperatuurloggers die de temperatuur continu monitoren en registreren. Als er temperatuurafwijking plaatsvindt, treedt er een alarmsysteem in werking zodat meteen actie kan worden ondernomen. Koudeverlies wordt beperkt tot een minimum dankzij de zelfsluitende deuren. Doordat de kasten voorzien zijn van een slot is de toegang tot de producten tevens goed te controleren. Dankzij een volledig geïntegreerd uitleessysteem is geen aparte uitleesapparatuur nodig en is ook handmatig registreren niet meer nodig. Op ieder gewenst moment is te controleren of de temperatuur in de bloedkoelkast nog de juiste is.

Hand met injectienaald

Bloedkoelkasten die voldoen aan alle eisen

De exclusieve bloed(bank)kasten van Veld Koeltechniek waarborgen een betrouwbare opslag van bloed. 

Temperatuur zeer nauwkeurig in te stellen
Optisch en akoestisch alarmsysteem
Optimale toegangsbewaking
Eenvoudige registratie en monitoring

Voor iedere gewenste situatie

Dankzij het formaat zijn deze exclusieve bloedkoelkasten overal in te zetten. De kasten zijn speciaal ontwikkelt voor en exclusief verkrijgbaar bij Veld Koeltechniek. 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over ons assortiment bloedkoelkasten en de mogelijkheden? Wij helpen u graag!

Optimale en veilige bewaring van bloed en plasma

Jaarlijks vinden er in Nederland meer dan 700.000 bloeddonaties plaats. Het gedoneerde bloed wordt verwerkt bij de bloedbank. Het bloed van een donor wordt bijna nooit in zijn volledigheid gebruikt. Patiënten hebben namelijk vaak maar één bestanddeel nodig. Bloed wordt daarom gescheiden in drie bestanddelen (rode bloedcellen, plasma en bloedplaatjes). Deze moeten allemaal op verschillende manieren bewaard worden.

Plasma- en bloedplaatjes donatie

Naast gewone bloeddonatie kan men ook een plasmadonatie doen. Hierbij wordt tijdens het doneren het plasma uit het bloed gehaald. De rest gaat terug in het lichaam van de donor. Uit het plasma worden vervolgens de bloedplaatjes gehaald. De bloedplaatjes worden gebruikt voor transfusie en met het plasma worden geneesmiddelen gemaakt. Plasma geven is erg eenvoudig en kan veel vaker dan bloed doneren.

Waar wordt bloed voor gebruikt?

Rode bloedcellen: bij ernstig bloedverlies door bijvoorbeeld een ongeluk of operatie of wanneer iemand zelf niet genoeg rode bloedcellen aanmaakt. Rode bloedcellen van zeer zeldzame types worden ingevroren zodat het langer bewaard kan blijven.
Plasma: voor patiënten met brandwonden of met zeer veel bloedverlies en het wordt gebruikt bij het maken van medicijnen zoals infectieremmers. Plasmamedicijnen gaan naar ziekenhuizen, apothekers en het RIVM.
Bloedplaatjes: deze gaan naar mensen die door bijvoorbeeld chemotherapie een ernstig tekort hebben aan bloedplaatjes.
Wetenschappelijk onderzoek: Mits een patiënt hier toestemming voor geeft kan bloed gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Onderzocht wordt dan hoe bloedtransfusie en behandeling van ziekten verbeterd kan worden.
(Bron: Sanquin)

Bloed dat bij bloedbanken gedoneerd wordt komt uiteindelijk bij het bloedlab van een ziekenhuis terecht. Bij beiden wordt er dus een voorraad bewaard. Ziekenhuizen bestellen dagelijks bloed. Alles wat eruit gaat wordt aangevuld. Ze hebben meestal een flinke koeling vol met zakjes bloed(bestanddelen). Ieder bestanddeel vraagt een andere manier van bewaren.

  • rode bloedcellen: kunnen 42 dagen bewaard worden bij 2 °C tot 6 °C
  • plasma: kan zes dagen bewaard blijven of ingevroren bij -25 °C één jaar
  • bloedplaatjes: kunnen slechts vijf dagen bewaard blijven bij een temperatuur van 22 °C in een schuddende toestand.

Voor de kwaliteit van de rode bloedcellen, het plasma en de bloedplaatjes is het belangrijk dat de bewaringscondities optimaal zijn. Omdat deze per bestanddeel verschillen hebben bloedbanken, ziekenhuizen en laboratoria verschillende koelkasten, vrieskasten en soms zelfs verwarmingskasten of dooikasten nodig. In sommige gevallen biedt een combikast hier een uitkomst. De temperaturen komen erg nauw. Patiëntveiligheid staat bij het bewaren van bloedbestanddelen altijd voorop. Veld Koeltechniek heeft verschillende koelkasten en vrieskasten voor een betrouwbare opslag van bloed.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over ons assortiment medische kasten en de mogelijkheden? Wij helpen u graag!