Veld Exclusive Blastchillers

Alles bereiden en terugkoelen op de meest efficiënte manier!

Ontdek

Blastchillers verhogen kwaliteit en efficiëntie in de keuken

Een blastchiller die in je hele keukenproces in te passen is. Onmisbaar voor iedere keuken. Bereide producten snel terugkoelen of invriezen zonder in te leveren op kwaliteit en smaak. De snelkoeler biedt flexibiliteit in het bereiden van de mooiste gerechten. Op rustige momenten bereid je de gerechten en koelt ze om op een later moment te regenereren en uit te serveren. Jouw klant merkt geen verschil.

Meer dan een blastchiller

Met de exclusieve blastchillers van Veld Koeltechniek heb je niet alleen een extra assistent in de keuken die de producten koelt en invriest, maar die je in het volledige kookproces kan ontzorgen. Door de combinatiecyclus in te stellen kun je een product bereiden, koelen of shockfreezen, ontdooien en slowcooken zonder dat er mensenhanden aan te pas komen. Alle opties zijn ook apart in te stellen. Dit kan eenvoudig vanuit huis of  's avonds van tevoren zodat de volgende dag bij aankomst de gerechten of componenten gereed zijn voor bewaren, bereiding of zelfs uitserveren. 

Voordelig en voedselveilig

Omdat je de blastchiller 's nachts het werk kunt laten doen blijven kosten beheersbaar zonder kwaliteit in te leveren. Bovendien zorgt deze manier van snelkoelen en shockfreezen ervoor dat je minder derving hebt. Ingrediënten die over zijn blijven langer houdbaar en er treedt minder gewichtsverlies op. Dankzij de innovatieve software zijn de temperatuur van de componenten, de luchttemperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie continu te monitoren en draai je heel eenvoudig rapporten uit voor je HACCP-registraties.

Voor iedere situatie

De mogelijkheden van de blastchillers zijn oneindig. Slowcooken op 80°C of 100°C, shockfreezen, ontdooien, deeg laten rijzen of al deze functies met elkaar combineren? Het kan allemaal met de exclusieve blastchillers van Veld Koeltechniek. 

 

Meer informatie? Wij helpen u graag!

Productkenmerken

Geschikt voor
gastronomie, pastry en bakkerijproducten
Programma's
slowcooking, shockfreezen, drogen, konfijten, rijzen, sous vide, warmhoudfunctie
Bediening
9-inch touch screen, op afstand via webapp
Temperatuurmonitoring
producten, cyclus, lucht
HACCP-richtlijnen
Volledige rapporten
Energiekosten
energy saving
Prijs
lease mogelijk vanaf € 256,- per maand

De voordelen

  • Van koelen tot koken met 1 apparaat
  • Efficiënte inrichting van uw keukenproces
  • Voorkom waste
  • Lage energiekosten door 24h inzet
  • Op afstand te bedienen

Blastchillers van Veld Koeltechniek

 

In de loop der jaren heeft Veld een brede klantenkring opgebouwd in horeca en retail. Restaurants, hotels, supermarkten en speciaalzaken, maar ook professionele grootkeukens in de zorg weten hun weg naar Veld Koeltechniek te vinden. Dankzij deze ruime ervaring bent je altijd verzekerd van het juiste advies. De exclusieve blastchillers zijn top range blastchillers die uw ingrediënten en maaltijden met de grootste zorg bereiden, koelen en invriezen. De 6-in-1 blastchillers zijn de ideale assistent in uw keuken. Door de uitgebreide functies passen ze in het gehele proces in de keuken en bieden ze jou alle mogelijkheid om je gasten en klanten de beste kwaliteit te bieden. 

 

Ervaar het zelf!

De voordelen van de 1Hundred met eigen ogen bekijken en ervaren welke meerwaarde deze blastchiller heeft voor uw onderneming? Vraag nu een demonstratie aan en wij nemen contact met u op voor een vrijblijvende demonstratie. 

Shockfreezen zorgt voor een optimale bewaring en voedselveiligheid

Shockfreezen is het in zeer korte tijd afkoelen of invriezen van warme bereide componenten. Voor een optimale voedselveiligheid is het belangrijk dat deze binnen 90 minuten zijn teruggekoeld van 70°C tot onder de 3°C. Onder de 3°C en boven de 70°C vindt namelijk nagenoeg geen bacteriegroei plaats. Supersnel koelen is daarom uit oogpunt van voedselveiligheid zeer gewenst. Snel koelen of invriezen zorgt er tevens voor dat de structuur van de producten onaangetast blijft doordat er nauwelijks kristalvorming plaatsvindt. Er treedt geen vochtverlies op, producten drogen niet uit en leiden geen gewichtsverlies. Kortom kwaliteit en smaak blijven volledig intact en er is geen derving. Met langzaam terugkoelen in een gewone koelkast bereikt u nooit hetzelfde resultaat omdat het product zich dan te lang bevindt in temperatuurzone waarin bacteriegroei, vochtverlies en verlies van voedingsstoffen plaatsvindt.