BREEAM-NL

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Door certificering met BREEAM-NL krijgt u inzicht in de prestatie van uw project op duurzaamheid. U kunt daarmee aantoonbaar maken dat uw project daadwerkelijk een duurzaam project is. Naast dat dit marketingtechnisch gunstig is biedt het meerdere voordelen. Het certificaat zorgt voor waardevermeerdering van gebouwen, er hangen fiscale voordelen aan en een duurzaam gebouw is beter voor productiviteit en gezondheid.

BREEAM en koeltechniek

Het BREEAM-NL keurmerk is opgebouwd uit verschillende richtlijnen variërend van management, gezondheid, materialen, energie en vervuiling. Ook koeltechniek levert een bijdrage aan de certificering. Door middel van een puntensysteem wordt de uiteindelijke totaalscore bepaald. Deze wordt weergegeven door middel van sterren, waarbij 1 ster staat voor “Pass” en 5 sterren voor “Outstanding”. Veld heeft ruime ervaring met koeltechnische oplossingen die bijgedragen aan het behalen van het BREEAM certificaat.

Op het gebied van F-gassen zijn de volgende doelstellingen vermeld:

  • Het stimuleren van energiebesparing en CO2-reductie door toepassing van energiezuinige opslagvoorzieningen waarin producten gekoeld en ingevroren worden bewaard.
  • Het verminderen van de bijdrage aan de klimaatverandering door stimuleren van het gebruik van koudemiddelen met een lage bijdrage aan het broeikaseffect.
  • Aanvullend kunnen er punten worden gehaald door het toepassen van koudemiddelen met GWP lager dan 5, zoals Ammoniak en CO2.

Vragen over BREEAM?