Tachtig meter versstraat voor Ter Huurne Hollandmarkt

Tachtig meter versstraat voor Ter Huurne

Vier maanden verbouwen zonder de winkel te sluiten. Dat vergt flexibiliteit. Heini Wegener had het volle vertrouwen in zijn aannemer, tegelzetter en Veld. Zonder draaiboek maar per dag werd bekeken welke afdeling verplaatst kon worden. Ter Huurne Hollandmarkt oogt inmiddels helemaal bij de tijd met onder andere een enorme versstraat in de winkel, voorzien van hypermoderne wandkoelingen, koeleilanden en koeltoon- en werkbanken.

Een wondere wereld in Buurse

Boodschappen doen bij ter Huurne Hollandmarkt in Buurse betekent: na files op de toegangswegen een wondere wereld binnenwandelen. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken in de speeltuin terwijl volwassenen gemoedelijk door de winkel struinen en zich kunnen verwonderen door het woud aan stellingen die tot aan de hemel lijken te reiken. Deze wereld vormt het dagelijkse leven van Heini Wegener en Leo de Wit.

Slim verkopen op het randje van de grens

Aan de voordeur verkopen aan Nederlanders. Aan de achterdeur aan Duitsers. Zo startte in 1943 een kruidenier vanuit zijn woonhuis in het Twentse Buurse, precies op de grens van Nederland en Duitsland. Als dertienjarige werkte Heini Wegener hier al. Anno 2016 heeft Heini maar liefst 230 collega’s en is hij hoofd facilitaire dienst van een enorme winkel, waar met name Duitse klanten worden ontvangen. Zij komen af op de gunstige prijzen van koffie, medicijnen en blikjes frisdrank. De Nederlanders worden getrokken door de voordelige prijzen van sigaretten. “We verkopen ze in onze drankwinkel die net over de grens in Duitsland staat. Sigaretten zijn in Duitsland namelijk goedkoper door lagere accijnzen.”

Ambachtelijke bereiding en perfecte presentatie

“Iedereen die hier komt, heeft tijd”, vertelt bedrijfsleider Leo. De winkel zet in op pure beleving. Zo wordt een boodschappenritje een compleet dagje uit. In het restaurant aan het einde van de winkel kunnen klanten hun dag lekker afsluiten met vis of pannenkoek. Maar hoe groot de “supermarkt” inmiddels ook is, het ambachtelijke gevoel moest bewaard blijven. Ook na de verbouwing. Veel van de versproducten die in de winkel liggen worden bereid door vaklui. Uiteraard moeten deze producten op hun eigen ideale temperatuur gekoeld kunnen worden. In het magazijn maar ook in de winkel waar tevens de presentatie een belangrijke rol speelt.

Klant aan het woord:

Heini Wegener over Veld

“Bij Veld wist ik gewoon: Het komt goed. Veld voelt ons bijvoorbeeld helemaal aan, communiceert goed. En ook al bellen we ze ‘s avonds laat, bij problemen zijn ze er. Gisteravond laat kreeg ik ook zelf een telefoontje van ze. Of we wel in de gaten hadden dat de deur van een koeling op een kier stond.” Met dank aan slimme automatisering achter de vele koelinstallaties.

Duizend kuub bespaard

De verbouwing die mogelijk was dankzij de overname door de van Tweel Groep, leverde naast vooral positieve reacties van klanten nog veel meer op. Zoals een besparing van zeker 5.000 kuub gas. Ook is er bijna geen derving meer. Wat er bijvoorbeeld aan verse kip overblijft wordt ter plekke gegrild in de winkel en op schaal verpakt.

Een straatje van Veld

In het midden van de supermarkt, waar de zaak ooit vanuit het woonhuis begon is de enorme versstraat te vinden. Tachtig meter met groente, fruit en ter plekke gebakken broodjes, gebrande nootjes en eigen gegrilde kip. Veel van deze producten liggen in de door Veld geleverde wandkoelingen, koeleilanden of in de koeltoon- werkbanken. In het magazijn realiseerde Veld een koel- en vriesstraat met een grote diepvriescel voor brood, een andere koeling voor kaas en een minder zware cel voor vlees.

Wij helpen u graag verder

Vragen over La Squadra?

Contact schepijsvitrine

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tekst

Vragen over koeltoonbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelwerkbanken?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over koelvitrines?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Aanvraagformulier koel- of vriescel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vragen over horecakoelkasten?

Vraag advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.