Nieuwe koel-/vriescel halveert de energierekening van Bakkerij Doomernik

Koel-/vriescel halveert de energierekening van Bakkerij Doomernik

Als je ieder jaar groeit in omzet is verbouwen en uitbreiden ook bijna een continu proces. Berry Doomernik van Bakkerij Doomernik noemt zichzelf desalniettemin een grote speler onder de kleintjes. Met veel liefde levert hij brood en banket, alles gemaakt in eigen huis. Met een nieuwe koelcel van Veld heeft hij nu twee maal zoveel koel- en vriesoppervlakte en geniet hij een forse energiebesparing met de helft minder aan energiekosten.

Continue groei

Berry Doomernik is samen met zijn vrouw eigenaar van Bakkerij Doomernik in Heeswijk-Dinther. Samen namen ze in 1971 de traditionele bakkerswinkel over van Berry’s ouders. De winkel is gebleven, maar er is inmiddels ook een grootschalige, ambachtelijke bakkerij verrezen die door aanhoudende groei voortdurend wordt verbouwd en uitgebreid. Zo ook de grootte van de koelcel die wordt gebruikt voor de opslag van bake-off producten (o.a. pistoletjes), banket en halffabricaten.

Innovatieve aanpak matcht

Na 13 jaar werd het tijd om de koelcel uit te breiden. Want zelfs in mindere jaren realiseert Berry nog altijd een omzetgroei van 10%. Reden hiervoor is volgens hem het gebruik van alleen maar de beste producten en het kunnen leveren tegen een scherpe prijs. Dat doet hij aan supermarkten, horeca, verzorgingstehuizen en particuliere consumenten. De vakman is koploper als het gaat om nieuwe trends. “Het is een creatief vak dat je in staat stelt mooie en bovenal lekkere producten te maken.” Dat Veld naast een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding ook voor een innovatieve aanpak gaat gaf een streepje voor.

Klant aan het woord:

Dik tevreden

“Dat aan de vorige koelcel jarenlang nooit iets heeft gemankeerd maakte dat Veld in de offertefase
al met 1-0 voor stond. De prijs, innovatieve aanpak en het meedenken in energiebesparing gaven uiteindelijk de doorslag.”
Naar volle tevredenheid van Berry Doomernik realiseerde Veld het project in samenwerking met partner Beko Bakkerij Techniek B.V.

Forse energiebesparing

De nieuwe koel-/vriescel heeft een inhoud van 67,5m3. Naast de positieve ervaring die Berry al had met Veld bij de vorige koelcel van 50m2 viel de energiebesparing die de installatie van Veld oplevert ook in de smaak. Het energieverbruik is met de nieuwe installatie gehalveerd. Dus tel uit je winst!

Wij helpen u graag verder