Dry aged kast onderstreept mijn vakmanschap en het slagersambacht
De vraag naar bijzonder vlees stijgt, merkt Wiljo Kuenen van Keurslagerij Kuenen in Ruurlo. ‘Ook miste ik een blikvanger in de winkel. Die twee zaken combineer ik nu. Met de nieuwe dry aged kast kan ik mijn vakmanschap uitstralen en bied ik mijn klanten een uniek stuk vlees.’
De toonbank in de slagerij van Wiljo Kuenen ligt vol met het mooiste rundvlees van het superieure vleesras Blonde d'Aquitaine. Ook de maaltijden, catering en barbecueworkshops vinden gretig aftrek. ‘Toch is ons assortiment grotendeels gelijk aan het assortiment van mijn collega’s. Dat geldt voor de meeste ambachtelijke slagerijen. Ik wilde mijn klanten graag iets extra’s bieden’, zegt de Achterhoekse ondernemer.
Dry aged kast oogst belangstelling
Inmiddels staat er een dry aged kast van Veld Koeltechniek in de winkel. ‘Het is een mooie kast, volledig van glas gemaakt, zodat je van alle kanten goed zicht hebt op het vlees’, vindt Kuenen. ‘We hebben hem voor de ruit geplaatst, zodat hij ook zichtbaar is vanaf buiten en dat valt wel op. Voorbijgangers blijven regelmatig stilstaan om te kijken wat er in de kast ligt.’ De dry aged kast heeft een strak design en kan in verschillende kleuren worden geleverd, waardoor er altijd wel één past bij het interieur. Bovendien staat de kast op wielen, waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is.