De koel- en vriesinstallaties van Jumbo Kuipers worden warm gebracht

Koel- installaties van Jumbo Kuipers worden warm gebracht

Björn Kuipers is naast succesvol scheidsrechter ook nog eens topondernemer. Om zijn activiteiten in goede banen te leiden is een goed draaiend team van groot belang. Vanzelfsprekend heeft een probleemloos werkende en perfect onderhouden koel- en vriesinstallatie daarbij een cruciale rol. Met de 24 uurs monitoring van Veld wordt Kuipers volledig ontzorgd en is het energieverbruik van de supermarkt geoptimaliseerd.

Pro actief verbouwen

Samen met zijn vrouw Marlies runt Kuipers een supermarkt in Oldenzaal. Hij is de derde generatie van een kruideniersfamilie en is letterlijk opgegroeid in de winkel die uitgroeide van kruidenierswinkel, via zelfbediening naar een supermarkt met een positie van marktleider. Om optimale kwaliteit te kunnen blijven leveren werd er in 2012 en 2015 ingrijpend verbouwd. De keuze viel hierbij op Veld als leverancier voor de koel- en vriesinstallaties.

Samen de wedstrijd in

Naast professionaliteit vindt Kuipers het gevoel dat hij heeft bij zijn leveranciers ook erg belangrijk. Er moet een klik zijn. “Je moet bijna blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Samen wordt er namelijk een wedstrijd aangegaan, te weten de dagelijkse confrontatie met de consument.” Een kritische consument beloont je door terug te komen. Maar toont ook direct haar teleurstelling als de belofte niet waar wordt gemaakt. Daarom is het belangrijk dat met name de vers- en semiversproducten die gekoeld en bevroren worden gepresenteerd altijd in optimale conditie zijn.

Klant aan het woord:

Hartverwarmend contact

De wijze waarop Veld het offertetraject aanvloog en haar specialisme op het gebied van koude in retail overbracht, ervoer Kuipers als hartverwarmend. Tijdens de diverse bouwvergaderingen en de uitvoering op de winkelvloer klikte het zowel met het bouwteam als de directie met een mooi resultaat als gevolg. Kuipers zegt dan ook 100% op zijn bedrijf en medewerkers te vertrouwen. Hierdoor is hij in staat ook als scheids te functioneren en zich voor te bereiden op belangrijke werdstrijden.

Snel terugverdiend

De supermarkt van Kuipers heeft een groen karakter. Ondanks dat de initiële investering hoger is werd er gekozen voor een milieuvriendelijke installatie met het natuurlijk koude middel CO2 waarbij restwarmte optimaal wordt gebruikt door warmteterugwinning. Een dergelijke koelinstallatie verdient zich overigens snel terug, met als resultaat een blijvend lagere energierekening en nauwelijks belasting voor het milieu. De totale monitoring van de koel- en vrieswerking voert Veld tevens uit. 24 uur per dag en 7 dagen in de week wordt Kuipers’ installatie in de gaten gehouden. “Nog voordat ik de oorzaak van een storing probeer te achterhalen heeft Veld het al opgelost, of staat de monteur al in de winkel.”

Wij helpen u graag verder