ASR: Eerste CO2 installatie in de grootkeuken omgeving

In opdracht van ASR levert Veld eerste CO2 koelinstallatie in de grootkeuken omgeving

ASR verzekeringen gelooft in duurzaamheid en wil niet meewerken aan leegstand. Renovatie van het ruim 40 jaar oude hoofdkantoor was daardoor een logische stap. Net als de keuze voor Veld als expert op het gebied van koelinstallaties met het natuurlijke koude middel CO2. Veld leverde met de CO2 koelinstallatie een concrete bijdrage aan de door ASR gewenste innovatie en duurzaamheid en het behalen van het ontwerpcertificaat BREEAM Excellent.

Geen nieuwbouw voor ASR

Bij ASR, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Om die reden kozen ze dan ook niet voor nieuwbouw maar besloten ze in 3 renovatiefases toe te werken naar een hoofdkantoor met maar liefst 2.800 werkplekken, dat klaar is voor de toekomst.

 

Milieuvriendelijke oplossing

Als onderdeel van de renovatie was het noodzakelijk de koel- en vriescellen in de bedrijfskeuken onderhanden te nemen. Uiteraard moest een milieuvriendelijke oplossing geboden worden waarbij er constant gestuurd kan worden op de optimalisatie van het energieverbruik. Veld werd vanwege haar expertise gekozen als koeltechnische partner.

Klant aan het woord:

Succesvolle bijdrage aan het gewenste resultaat

“We hebben bewust voor Veld Koeltechniek gekozen vanwege de expertise binnen het bedrijf. Dat hebben ze in de praktijk op een professionele manier bewezen. Alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en we zijn tevreden over de uitvoering en het eindresultaat. Met de realisatie van een compact watergekoelde transkritisch CO2 koelsysteem heeft Veld Koeltechniek een concrete bijdrage geleverd aan de door ons gewenste innovatie en duurzaamheid.”, aldus Iris Oort, adjunct-directeur business support en programmamanager van de renovatie bij ASR.

Positieve reacties

Terwijl de renovatie pas eind 2015 werd afgerond werd het gebouw in 2014 al door het vaktijdschrift Intermediair uitgeroepen tot het beste kantoorgebouw van Nederland. Licht, transparant, duurzaam, zo oordeelde de jury. Ook de medewerkers, die gedurende de renovatie gewoon doorwerkten waardeerden deze met een 8. De aanpassingen hebben tevens een enorme energiebesparing opgeleverd. Van Energielabel G naar A. Daarmee zijn de energie- en exploitatiekosten met 50% verminderd. Kers op de taart was het behalen van het ontwerpcertificaat BREEAM Excellent. Dit is het hoogst te behalen keurmerk voor renovatieprojecten in Nederland.

Constante monitoring

De nieuwe koelinstallatie kenmerkt zich door frequentiegeregelde compressoren. Ook is er een koppeling aan het koudwatersysteem gerealiseerd voor het afvoeren van de onttrokken warmte waardoor een energiezuinig koel- en vriesbedrijf mogelijk is. Daarnaast is CO2 een milieuvriendelijk koudemiddel met een minimale bijdrage aan de opwarming van de aarde. Uiteraard is de installatie aangesloten op onze meldkamer en wordt daardoor 24 uur per dag, zeven dagen in de week gemonitord.

Primeur voor Veld

Met de realisatie van de nieuwe koelinstallatie tekenden we voor een primeur: de eerste CO2 koelinstallatie in de grootkeuken- en facilitaire omgeving en geheel conform BREEAM ENE-7 en POL3. Een mooie bevestiging van onze reputatie als gerenommeerd leverancier en installateur van CO2 koelinstallaties voor de retail en industrie.

Installatie-tekening

Wij helpen u graag verder