Industrie

Koel- en vriesoplossingen in optima forma

Zonder koeling in de levensmiddelenindustrie geen goed gevulde koelkast. De voedselzekerheid van onze maatschappij is afhankelijk van goed werkende koelinstallaties. Acterend op de laatste milieu- en veiligheidsregels komen we steeds weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Onze specialisten werken daarom continu aan nieuwe oplossingen als het gaat om energiezuinige installaties, het hergebruik van restwarmte én industriële koeling op basis van natuurlijke bronnen.

Actuele kennis van uw bedrijfsprocessen en ons vakgebied leiden naar de meest optimale oplossingen in de industriële koudetechniek. Inspelend op uw wensen, de ontwikkelingen in de markt, wet- en regelgeving leveren wij u een up-to-date oplossing. Zo helpen we u succesvol ondernemen en waarborgen we de kwaliteit van uw eindproduct.

Hoogwaardige technieken en materialen

De kwaliteit van onze koel- en vriesinstallaties komt tot uitdrukking in het toepassen van hoogwaardige technieken en materialen.

Na inbedrijfname van de installaties verrichten gespecialiseerde service-engineers preventief en correctief onderhoud, waarbij de werking van de installaties voortdurend wordt geoptimaliseerd. Deskundige medewerkers die uw belangen begrijpen en kunnen vertalen naar praktische oplossingen.

Veld Industriële koudetechniek ontwerpt en realiseert energiezuinige en duurzame koel- en vriesoplossingen. We zijn werkzaam in de sectoren logistieke dienstverlening, procesindustrie, koel- en vrieshuizen, slachterijen, groente- en fruitverwerking en de maritieme koudetechniek.

Optimale koude-oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie

Koude is een belangrijk productiemiddel bij de productie van food. Denk hierbij aan het koelen van grondstoffen en het aanvriezen ten behoeve van portioneren en invriezen voor de lange termijn opslag. Veld heeft ruime ervaring en stelt uw processen en belangen centraal bij het zoeken naar een passende koude oplossing. Zowel voor de productie als de opslag van uw producten.

Bij de verwerking van foodproducten is een aangenaam werkklimaat zoals temperatuur, luchtverdeling en geluid erg belangrijk. Veld staat garant voor de realisatie van een optimale werkomgeving. In onze maatwerkoplossingen houden we bovendien rekening met de meest recente informatie, voorschriften en wetgeving omtrent HACCP, BSC en RVV richtlijnen. Aandacht voor voedselveiligheid en hygiëne zijn onontbeerlijk. Om u te ontzorgen bieden we afstandsbeheer aan. Dit wil zeggen dat we uw installatie op afstand monitoren en u alarmeren wanneer er temperatuurafwijkingen worden gemeten. Een prettig gevoel.

 

Recent project DC Aldi Deventer

Afgelopen jaar opende ALDI Vastgoed B.V. een nieuw distributiecentrum in Deventer. Voor dit distributiecentrum hebben wij de complete koel- en vriesinstallatie mogen bouwen. Een essentieel onderdeel van een distributiecentrum. De koeltechniek zorgt ervoor dat de levensmiddelen koel en vers blijven.

Daarnaast levert de koel- en vriesinstallatie een belangrijke bijdrage in het verduurzamen van het distributiecentrum. Zo wordt de warmte die de installatie afgeeft bij het koelen, hergebruikt. Deze warmte wordt o.a. gebruikt voor het verwarmen van de vloerverwarming en voor het verwarmen van de kantoren. In de video vertelt onze collega Jan Schutte alles over dit project en de techniek.

Kwaliteitsproducten zijn verse producten

Het koelen van agrarische producten (AGF) zoals aardappelen, groenten, fruit, bloemen, bloembollen vereist kennis en ervaring omdat elke product andere eisen stelt aan de koeltechnische installaties. Het behoud van kwaliteit is essentieel. De temperatuur is slechts één van de belangrijkste aspecten om de maximale kwaliteit van uw producten te waarborgen. Even zo belangrijk zijn de juiste vochtbalans en luchtsnelheden. Met onze brede kennis en ervaring zijn wij in staat uw wensen te vertalen naar een maatwerkoplossing, passend bij uw product.

Veld heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van koelinstallaties op basis van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak (NH3) en koolstofdioxide (CO2). De meerkosten van een koelsysteem op basis van natuurlijke koudemiddelen zijn gering en kennen een korte terugverdientijd door lagere exploitatiekosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lager energieverbruik.

Projectmanagement

Om een goed advies te kunnen geven en de meest optimale koel- en vriesoplossing te ontwerpen is een gedegen voorbereiding noodzakelijk. Tijdens het ontwerptraject investeren we tijd en kennis om de optimale mix van functionaliteit, terugverdientijd, onderhoud, energiekosten en milieueffecten te bepalen.

Vanzelfsprekend denken wij in alle facetten van het project met u mee. Het projectmanagement vindt plaats binnen onze projectorganisatie waarbij functie, planning, kwaliteit, veiligheid en adequate communicatie speerpunten zijn. Hierbij geldt: afspraak is afspraak.

De realisatie van het uiteindelijke ontwerp vindt plaats door gecertificeerde (STEK, PED, VCA) vakbekwame medewerkers, begeleid door ervaren projectleiders. Het spreekt voor zich dat onze medewerkers kennis dragen van de actuele (technische) ontwikkelingen en koudemiddelen.

Daarom kiest u voor Veld

Kennis van de internationale ontwikkelingen en normen
High-end ontwikkeling en bouw
Moderne projectorganisatie
Gekwalificeerde serviceorganisatie 24/7, 356 dagen per jaar

Coldstores en logistiek

Kennis van logistieke systemen en de werkwijze in uw sector vormen de basis voor onze koeltechnische oplossingen. We houden hierbij rekening met verschillende thema's zoals de positionering van de luchtkokers, het werkklimaat, veiligheid en kosten.

Bij het positioneren van luchtkokers bekijken we in eerste instantie hoe u de maximale beladingsgraad van de stellingen kunt behouden. Daarnaast is eenvoudige bereikbaarheid van de luchtkokers in een coldstore belangrijk voor controle en reiniging.

Bij het orderpicken in een expeditie is het erg belangrijk om een aangenaam werkklimaat te realiseren voor de medewerkers. Daarnaast ontwerpen wij de koelinstallaties zo dat condensvorming op de werkvloer wordt geminimaliseerd. Condensvorming vormt een gevaar voor de bemande heftrucks.

Veld denkt met u mee en onderzoekt altijd de mogelijkheden om de kosten voor opslag te reduceren. Wij adviseren onder andere over geavanceerde energiebesparende regelsystemen en afstandsbeheer om te ontzorgen. Dit combineren we met de geldende subsidieregelingen.

Dit levert u een verlaging van de energiekosten, monitoring op afstand ten behoeve van de temperatuurstabiliteit en ten slotte een belastingvoordeel.

Efficiënt koelen van proceswater

Bij diverse productieprocessen zoals in de foodsector, metaalbewerking en schadelijke stoffen opslag wordt veelal koeling toegepast om grondstoffen, eindproducten maar ook de omgeving te koelen.

Het koelen van proceswater is bij ons een veel toegepaste technologie. Denk hierbij aan indirecte koeling met onder andere diverse soorten watermengsels, voor uiteenlopende temperatuurtrajecten.

Energiezuinige installatie

In alle gevallen streven wij naar een energiezuinige installatie voor uw onderneming. Hierbij kijken we kritisch naar het inzetgebied van de installatie en maken gebruik van de meest innovatieve mogelijkheden. Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn om een deel van het productieproces voor te koelen met buitenlucht. Hierdoor wordt een deel van de totale hoeveelheid te onttrekken warmte al afgevoerd. Veld heeft alle expertise in huis om te komen tot de voordeligste oplossing voor uw ondernemning.

Wij werken voor

Logo Picnic
Vice-Versa-Logo

Wij helpen u graag