Vriescel op maat

Voordat u een keuze maakt voor de geschikte vriescel is het belangrijk om een aantal zaken helder te hebben. Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar en wat is de de omgevingstemperatuur van de ruimte waarin de vriescel geplaatst wordt. Hoe intensief wordt de vriescel gebruikt? Wordt er veel in gewerkt en gaat de deur meerdere keren achter elkaar open? Welke producten worden in de cellen opgeslagen; gaat het om groente, vlees, vis of zuivel? Wat is de temperatuur van de producten die in de vriescel gaan? Allemaal zaken die van invloed zijn op uw keuze voor de geschikte vriescel.

Slimme indeling van de ruimte

Heeft u genoeg ruimte dan volstaat vaak een standaard formaat vriescel. Heeft u specifieke wensen als de ruimte beperkt is of moet uw vriescel bijvoorbeeld onder een schuine wand of in een speciale hoek geplaatst worden, dan biedt een koelcel op maat van Veld Koeltechniek de ideale oplossing. Dankzij een modulaire opbouw van panelen met een rastermaat van slechts 175 mm kan ieder formaat en iedere vorm vriescel ingemeten worden en wordt alle beschikbare ruimte optimaal benut. Wanneer er geen ruimte is voor een draaideur dan kan er in veel gevallen ook gekozen worden voor een schuifdeur

De juiste koeling voor uw producten

 

Een juiste koeling zorgt ervoor dat uw producten vers blijven en de kwaliteit behouden. De koelingsbehoefte is afhankelijk van het soort onderneming. Zo vraagt een café of restaurant een andere vriescapaciteit dan een supermarkt, slagerij, bakkerij of delicatessenzaak met kaas en zuivel. Verder is de frequentie van het openen van de deur belangrijk bij het bepalen welke vriescel en vriesinstallatie u nodig heeft. Gaat de deur veel open en dicht en wordt er gewerkt in de vriescel dan heeft dat invloed op de binnentemperatuur. Als deze teveel daalt dan kan dat nadelig zijn voor de producten die u er in opgeslagen heeft. Ook de temperatuur van de producten die de vriescel ingaan spelen hierbij een belangrijke rol. Soms kan het ook nodig zijn dat producten ingevroren worden in de vriescel.

 

Panelen en wanddiktes

De vriescellen op maat worden opgebouwd uit PU-isolatiepanelen en deuren met ingeschuimde excentrische spanschroeven die zorgen voor een goede isolatie.
Deze panelen hebben een op waterbasis gestuurd PUR-systeem (FCKW-, HFCKW- en HFKW-vrij geschuimd) en voldoen aan de voorschriften van de Europese Halon-richtlijn.

Afhankelijk van uw wensen zijn verschillende isolatiediktes beschikbaar:

  • 80 mm (k-waarde = 0,24 W/m²K), voor temperatuurverschillen tot DT = 40 K volgens DIN 2055
  • 100 mm (k-waarde = 0,20 W/m²K), voor temperatuurverschillen tot DT = 40 K volgens DIN 2055
  • 120 mm (k-waarde = 0,16 W/m²K), voor temperatuurverschillen tot DT = 55 K volgens DIN 2055
  • 150 mm (k-waarde = 0,13 W/m²K), voor temperatuurverschillen tot DT = 70 K volgens DIN 2055

Deuren en sluitingen

 

Bij intensief gebruik van de vriescel gaat de deur meerdere keren per dag open en dicht. Een goede kwaliteit is daarom van essentieel belang. Bij een vriescel op maat kijken we samen met u naar wat voor uw situatie het meest geschikt is. Alle deuren zijn voorzien van een zuur- en vetbestendig afdichtingsprofiel en van een jumbo- of preshevelsluiting. Deze laatste maakt het extra gemakkelijk de deur te openen en sluiten als u uw handen vol hebt of met grote karren de koelcel in en uit moet. De standaard noodopener aan de binnenzijde houdt het gebruik van de koelcel in alle gevallen veilig.

Slijtvast en duurzaam

De draaideuren kunnen in alle draairichtingen worden ingesteld. Ze worden opgehangen met drie-dimensionale verstelbare scharnieren wat ervoor zorgt dat de deur bij het openen enigszins opgelicht wordt. Het voordeel hiervan is dat er minder slijtage optreedt aan de afdichtingssleepdorpel doordat deze niet over de vloer sleept. Hierdoor hoeft deze minder vaak te worden vervangen en blijft uw vriescel altijd goed geïsoleerd.

Wanneer er geen ruimte is voor een draaideur dan kan er in veel gevallen ook gekozen worden voor een schuifdeur die naar wens elektrisch of handmatig te openen is.

Veld biedt vele mogelijkheden

Voor iedere situatie biedt Veld Koeltechniek de ideale oplossing voor uw vriescel. Met ruim 35 jaar ervaring in vriescellen op maat bent u verzekerd van professioneel en gedegen advies. Onze experts kijken graag met u mee voor de mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen en behoeften.

Wij helpen u graag verder!

Velden met een * zijn verplicht