Koel- en vriescellen

Koelcel of vriescel nodig? Veld helpt u graag verder

Bij het bepalen van de koel- en vriescapaciteit voor uw cellen moet u met verschillende dingen rekening houden. Hoe intensief wordt de koelcel of vriescel gebruikt? Wordt er veel in gewerkt en gaat de deur meerdere keren achter elkaar open? Gaan de producten gekoeld of ongekoeld de koelcel of vriescel in? Welke producten worden in de cellen opgeslagen; gaat het om groente, vlees, vis of zuivel producten? Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar voor de cellen en wat is de de omgevingstemperatuur van de ruimte waarin de koel- en vriescellen geplaatst worden. Allemaal factoren die meespelen in de keuze voor een koelcel of vriescel van Veld Koeltechniek. Wij helpen u graag. Laat u adviseren door één van onze experts.

Koelcellen en vriescellen voor horeca

 

Een betrouwbare koelcel en vriescel zijn voor uw horecaonderneming van cruciaal belang. Of het nu gaat om een restaurant, snackbar of café de  juiste koeling zorgt ervoor dat u de versheid van uw ingrediënten kunt waarborgen en de beste gerechten aan uw klanten kunt serveren. Afhankelijk van de benodigde koelcapaciteit en de ruimte die u heeft komt u voor een aantal keuzes te staan. Kiest u bijvoorbeeld voor een standaard formaat koelcel of heeft u een koelcel of vriescel op maat nodig.

 

 

Koelcel op maat

 

Voordat u een keuze maakt voor de geschikte koelcel is het belangrijk om een aantal zaken helder te hebben. Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar en wat is de de omgevingstemperatuur van de ruimte waarin de koelcel geplaatst wordt. Hoe intensief wordt de koelcel gebruikt? Wordt er veel in gewerkt en gaat de deur meerdere keren achter elkaar open? Welke producten worden in de cellen opgeslagen; gaat het om groente, vlees, vis of zuivel producten? Gaan de producten gekoeld of ongekoeld de koelcel in? Allemaal zaken die van invloed zijn op uw keuze voor de geschikte koelcel.

 

Vriescel op maat

 

Voordat u een keuze maakt voor de geschikte vriescel is het belangrijk om een aantal zaken helder te hebben. Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar en wat is de de omgevingstemperatuur van de ruimte waarin de vriescel geplaatst wordt. Hoe intensief wordt de vriescel gebruikt? Wordt er veel in gewerkt en gaat de deur meerdere keren achter elkaar open? Welke producten worden in de cellen opgeslagen; gaat het om groente, vlees, vis of zuivel? Wat is de temperatuur van de producten die in de vriescel gaan? Allemaal zaken die van invloed zijn op uw keuze voor de geschikte vriescel.

 

 

Wij helpen u graag verder!

Standaard koelcellen en vriescellen

Al 35 jaar leveren wij de hoogwaardige koelcellen en vriescellen van Celltherm. In onze webshop vindt u ons uitgebreide assortiment standaard formaten. Deze koel- en vriescellen hebben allemaal een isolatiedikte van 80 mm (k-waarde = 0,24 W/m²K) voor temperatuurverschillen tot DT = 40 K volgens DIN 2055. Verder zijn ze standaard voorzien van een draaideur met een deurgreep met cilinderslot en een noodopener aan de binnenzijde. De deuren zijn voorzien van een zuur- en vetbestendig afdichtingsprofiel en met een draairichting naar keuze .

Wanden en vloeren

De koelcellen en vriescellen van Veld Koeltechniek zijn uiterst stabiel en nagenoeg onverwoestbaar. De wanden en vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud en eenvoudig schoon te maken. Standaard zijn de koel- en vriescellen uitgerust met een kuntstofbeklede, watervaste antislipvloer. De wanden en het plafond zijn van verzinkt staalplaat, kunststof gelakt in één kleur (RAL 9002).

Stellingen voor koelcellen en vriescellen

Een goede inrichting van uw koelcel of vriescel zorgt ervoor dat u efficiënt kunt werken en helpt derving tegen te gaan. U kunt snel zien waar alles staat en hebt een goed overzicht van uw voorraden. Voor het werkplezier maar ook voor het rendement van uw onderneming is dit van cruciaal belang.
De Fermostock 5711 koel- en vriescelstellingen zijn een een universeel stockagesysteem op basis van modulaire elementen. Het kenmerkt zich door een zéér eenvoudige montage zonder gereedschap gemaakt van geanodiseerd aluminium geschikt voor voeding.Het rekwerk is gemakkelijk onderhoud, heeft een héél goede weerstand tegen corrosie en een goede stabiliteit. Fermostock 5711 is ontwikkeld om te weerstaan aan temperaturen tussen -40°C en +80°C en is dus een ideale oplossing voor koelcellen, vriescellen en droge opslagplaatsen in horeca, retail, speciaalzaken en de zorgsector. De stellingen zijn tevens NF en NSF goedgekeurd.

Fermostock 5711 is beschikbaar in :

  • 2 dieptes (360 mm of 460 mm)
  • 2 staanderhoogtes (1685 of 1800 mm)
  • 8 niveaulengtes (tussen 650 en 1490 mm)

De draagkracht per legvlak bedraagt (max.) 120 kg. Het maximale draagvermogen per basisrekstelling bedraagt 480 kg tussen 2 staanders, en maximum 360 kg tussen 1 staander en gebruik van hoekverbindingen.

Er zijn verschillende opties mogelijk, neem contact met ons op voor meer informatie.

Rekwerk-Koelcel

Celltherm koel- en vriescellen

Celltherm is ruim 35 jaar producent van hoogwaardige kwaliteit koelcellen en vriescellen. De cellen zijn geschikt voor horecagelegenheden als restaurants, hotels, café’s. Maar ook voor supermarkten, bakkerijen, slagerijen, delicatessenwinkels en zuivel- en kaaswinkels zijn deze koelcellen en vriescellen de perfecte oplossing.

Daarnaast produceert Celltherm controleruimten en geklimatiseerde ruimten voor o.a. laboratoria, de farmacie en lijkencellen voor ziekenhuizen, mortuaria en uitvaartondernemingen. Met een koel- of vriescel van Celltherm bent u verzekerd van een professionele cel die geschikt is voor intensief gebruik.

De cellen zijn gemaakt van PU-isolatie-elementen met ingeschuimde excentrische spanschroeven evenals draaideuren met PU-isolatie voor demontabele koel- en vriescellen. Een hoge isolatie dichtheid zorgt voor een minimale energie emissie en dus een lager energieverbruik

De kwaliteit van Celltherm koel- en vriescellen kenmerkt zich mede door het gemak waarmee de cellen in korte tijd opgebouwd kunnen worden. Tevens zorgt de rastermaat van de panelen (175 mm) ervoor dat de beschikbare ruimte optimaal benut kan worden..

 

Stekkerklaar of separaat opgestelde koelinstallatie?

Als een standaard model koelcel of vriescel voldoet dan is een stekkerklaar model een prima keuze. Maar wanneer u meerdere koelmeubels en cellen heeft, adviseren wij u om de koelinstallatie separaat op te stellen.

Bij een separate opstelling, bijvoorbeeld op het dak, heeft u binnen geen geluidshinder. Daarnaast wordt in dat geval de warmte die vrijkomt direct aan de buitenlucht afgevoerd. In uw horecaonderneming wordt het dus niet onnodig warm. Een separate installatie hoeft overigens niet perse op het dak geplaatst te worden. Dit kan ook in een andere ruimte in het pand. Goede ventilatie is dan wel een vereiste.
Onderhoud van uw koelcel of vriescel

Om de lange levensduur van de cellen te garanderen adviseren we preventief onderhoud op de koel- en vriesinstallaties. Zo blijven ze in optimale conditie en voldoen ze altijd aan alle certificeringseisen. Vanzelfsprekend bent u voor dit onderhoud bij Veld Koeltechniek aan het juiste adres.

Persoonlijk advies

Veld Koeltechniek heeft een uitgebreid programma koelcellen en vriescellen voor de horeca. Of het nu gaat om een standaard koel- of vriescel of een cel op maat, bij ons bent u altijd aan het juiste adres. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag vrijblijvend een persoonlijk advies op maat.

Velden met een * zijn verplicht