Trainen en testen
Geef je verkoopmedewerkers vooral al veel informatie over dry aged vlees. “Het lijkt misschien een heel ingewikkeld proces met een speciaal stuk vlees, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Om hen te informeren en enthousiasmeren, ben ik heel laagdrempelig begonnen met het doorsturen van YouTube-video’s uit de Verenigde Staten en Engeland waarin veel informatie werd gegeven. Dat zij goed geïnformeerd zijn over de producten is belangrijk om het goed te kunnen verkopen, daarom betrekken we hen hier heel nauw bij. Als zij enthousiast zijn over nieuwe producten, verkoopt het beter en gemakkelijker.”
Het vlees dat momenteel ligt te rijpen in de kast, wordt bovendien aan een stevige test onderworpen door de medewerkers. “We geven het mee aan de medewerkers, zodat zij het thuis kunnen bereiden, proeven en beoordelen. Dat bespreken we vervolgens tijdens een werkoverleg, waarin we ook weer met die producten aan de slag gaan.” Het rundvlees blijft drie weken in de dry aged kast, voordat het verkoopteam het gaat beoordelen. “Als we eenmaal weten hoe het is en smaakt, gaan we actief aan de slag met promotie in de winkel en social media.”