Blogs

Mensen drinken wijn aan tafel

Vijf redenen waarom je wijn het beste bewaard in een wijnklimaatkast

Mensen die beweren dat een wijnbewaarkast of wijnklimaatkast in feite niet veel meer is dan een luxe koelkast, hebben gelijk. Al komt er toch heel wat meer bij kijken dan bij de ‘gewone’ koelkast of barkoeling in de professionele keuken en horecazaak.

Lees verder
Bakkerij toonbank statisch en geforceerd

Kies je voor een statische of een geforceerde koeling?

We onderscheiden twee typen koelingen: Statische en geforceerde koelingen. Wat is het verschil en waar moet je precies rekening mee houden bij het aanschaffen en het gebruik van de koelingen?

Lees verder
Luciano Sweetart ijsvitrine

De ideale temperatuur van schepijs

Wat is de ideale temperatuur van schepijs en wat zijn de ideale bewaarcondities? Je leest het in onze blog

Lees verder
dry-aged vlees

Het verschil tussen dry-aging en wet-aging

Binnen het principe van het agen van vlees kunnen we 2 methodes onderscheiden: Dry-aging en wet-aging. Maar wat is nu het verschil tussen beide methodes?

Lees verder
Handijsjes

Kies je als ondernemer voor schepijs of handijs?

Kun je nu het beste schepijs of handijs toevoegen aan je business? Een vraag die veel ondernemers bezig houdt die hun business willen vergroten

Lees verder
medicijn strips

Wie maken er gebruik van een medische koelkast?

Medische koelkasten, ze zijn er in veel verschillende modellen, uitvoeringen en specificaties. Maar welk model is geschikt voor welke situatie?

Lees verder
Wiljo met Dry aged vlees

Hoe start je als slager met Dry agen?

De vraag naar bijzonder vlees neemt de laatste jaren toe. Hoe kun je met dry aged vlees hier op inspelen als slager?

Lees verder
Koelcel op maat

Wil je de koelcapaciteit uitbreiden?

Overvolle koelkasten kent iedere ondernemer. Je koelcapaciteit eenvoudig uitbreiden door een koel- of vriescel. Waar moet je op letten?

Lees verder
wandkoeling supermarkt

Een update over de F-gassen verordening

Al enige tijd hebben we te maken met de Europese F-gassen verordening. Deze verordening heeft het doel om het op de markt brengen van gefluoriseerde boeikasgassen, waar de synthetische koudemiddelen onder vallen, te verminderen. In dit artikel een update.

Lees verder
Mensen drinken wijn aan tafel

De energie-investeringsaftrek (EIA), lees hier hoe toe te passen

Verduurzamen in de koeltechniek hoeft niet duur te zijn. Integendeel zelfs: op termijn bespaart u kosten! En wist u dat u met onze koeltechnische oplossingen ook nog eens gebruik kunt maken van de energie-investeringsaftrek? In dit artikel vertellen we u graag meer over deze EIA-regeling en laten we aan de hand van een voorbeeld het voordeel aan u zien.

Lees verder