Een koeltoonbank voor uw bakkerij nodig?

Voordat u een keuze maakt voor een koelvitrine is het belangrijk om een aantal zaken helder te hebben. Afhankelijk van de ruimte en indeling van uw winkel moet u een aantal keuzes maken. De benodigde koelcapaciteit speelt hierbij een belangrijke rol. In sommige gevallen kiest u bijvoorbeeld liever voor een koelvitrine met een separaat opgestelde koelinstallatie terwijl in andere gevallen een stekkerklaar model een betere oplossing biedt.

Uw bakkerij slim indelen


Hoewel er standaard maten koelvitrines en presentatiemeubelen zijn is het uiteraard mogelijk om meerdere meubels met elkaar te combineren. Een diep meubel is geschikt om op korte afstand veel producten te tonen, maar afhankelijk van de ruimte past dit niet altijd. Wanneer u over een smalle winkel beschikt adviseren wij om voor een ondiep meubel, eventueel met meerdere etages, te kiezen. Door de verscheidenheid aan mogelijkheden kunt u ook kiezen voor een koelvitrine die geschikt is voor de presentatie van zowel gekoelde als ongekoelde producten. De bovenste etages zijn dan niet gekoeld en bieden ruimte voor koekjes, terwijl u in het gekoelde gedeelte uw taarten en gebak kunt presenteren. Door koelmeubelen te combineren creëert u een winkel die er niet alleen stijlvol uitziet, maar waar u ook prettig kunt werken.

Slimme indeling van uw winkelruimte

Wanneer u over een smalle winkel beschikt adviseren wij u om een ondiep meubel te kiezen. Hoewel er standaard maten koelmeubels zijn kunt u er uiteraard voor kiezen meerdere meubels met elkaar te combineren. Zo kunt u wel de lengte in, mocht de ruimte zich hiervoor lenen. Een diep meubel is geschikt om op korte afstand veel producten te tonen.

Stekkerklaar of separaat opgestelde koelinstallatie?

Als een klein model toonbank voldoet dan is een stekkerklaar model een prima keuze. Maar wanneer u een winkel heeft met meerdere koelmeubelen of een groter model koeltoog dan adviseren wij u om de koelinstallatie separaat op te stellen.

Bij een separate opstelling, bijvoorbeeld op het dak, heeft u geen geluidshinder in de winkel. Daarnaast wordt in dit geval de warmte die vrij komt direct aan de buitenlucht afgevoerd. In de winkel wordt het dus niet onnodig warm. Een separate installatie hoeft overigens niet op het dak geplaatst te worden dit kan ook in een andere ruimte, bijvoorbeeld de kelder van het pand. Goede ventilatie is dan wel een vereiste.

Welk type bakkerij toonbank kiest u?

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de techniek van de koelvitrine. Afhankelijk van de producten die u wilt presenteren kunt u kiezen voor een statisch gekoelde koelvitrine of een geforceerde koeling.

Geforceerde koelvitrine


Bij een geforceerde koelvitrine wordt de kou over de producten geblazen en van de onderkant aangezogen. De ventilatoren zitten zo hoog mogelijk in het koelmeubel. Door de koude luchtcirculatie blijven uw producten altijd goed op temperatuur.

Statische koelvitrine


Bij een statisch gekoelde toonbank vindt er een natuurlijke luchtcirculatie plaats, de kou ‘valt’ naar beneden. De kans op het uitdrogen van het gebak is minimaal. Een nadeel van een statische koeling is wel dat het bij drukte langer duurt voor de temperatuur van de toonbank weer op peil is. Iedere keer als er een product wordt gepakt brengt dit namelijk warmte in de koeling.

Persoonlijk advies nodig?

Veld Koeltechniek heeft een uitgebreid programma koeltoonbanken. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag vrijblijvend een persoonlijk advies op maat. Wij staan graag voor u klaar.

Velden met een * zijn verplicht