Veld Nieuws - Jaargang 4 - Uitgave 7

industr i ële koude techni ek 1 2 3 4 > Nieuwbouw Henri van de Bilt Vleeswaren > De mens achter ... > Albert.nl > EU-project Frisbee > Levend de koelcel in! > Warmtepomp: duurzaam en energiebesparend In deze ui tgave : nieuws jaargang 4 - uitgave 7 Nieuw EU-project: frisbee Het doel is om nieuwe technolo- gieën te zoeken om het energie- verbruik en milieu-impact van de koudeketen te verlagen zonder de kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen aan te tasten. Lees meer op pagina 3. 1 Passie voor vleeswaren “In onze oude fabriek in Weurt waren de arbeidsomstandigheden niet optimaal. Met de nieuwe fabriek in Beuningen hebben we dat kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld door de speciale tocht- vrije werkruimte koelers van Veld Koeltechniek”. In 2010 werd het bedrijf verwoest door brand. De eerste zorg na de brand was het inrichten van een tijdelijke productie locatie, zodat de levering aan de klanten konden worden voortgezet. Frans Egberts: “daarna zijn we met onze medewerkers direct gestart met het ontwerpen van een optimaal ingerichte nieuwe fabriek. Uitgangspunten hierbij waren energiezuinig, efficiënte routing en processen, optimale productkwaliteit en prettige arbeidsomstandigheden”. Omdat groei op de bestaande locatie in Weurt niet mogelijk was, is begin 2011 een nieuwe locatie gevonden in Beuningen. Na een korte maar grondige voorbereiding kon in de zomer van 2011 begonnen worden met de nieuwbouw. Begin 2012 werd de nieuwe hyper- moderne productielocatie in bedrijf genomen. Op dit moment wordt circa 80 ton vlees per week verwerkt. De maximum capaciteit van de fabriek bedraagt ongeveer 140 ton per week. Voor de koudetechniek koos Henri van de Bilt voor Veld Koeltechniek. Frans Egberts vertelt: “Met Veld Koeltechniek hebben we gekozen voor de meest groene optie. We maken alleen gebruik van energiezuinige en natuurlijke koude- middelen: NH3 en CO 2 . In verband met de veiligheid van onze medewerkers en producten maken we gebruik van een koude drager in de gekoelde ruimtes, zodat NH3 alleen in de machinekamer aanwezig is. De vriesruimtes worden met CO 2 gekoeld. Daarnaast wordt alle restwarmte teruggewonnen. Deze gebruiken we weer nuttig voor het verwarmen van ruimtes en de productie van warm water. Met de realisatie van de nieuwe fabriek kunnen we ons nu weer concentreren op de productie van vleeswaren en verder bouwen aan de relatie met onze klanten én leveranciers”. “De tevredenheid van medewerkers vind je terug in de kwaliteit van jouw producten”. Aan het woord is algemeen directeur Frans Egberts van Henri van de Bilt Vleeswaren. Henri van de Bilt Vleeswaren produceert sinds 1959 vleeswaren uit enkelvoudige vleesdelen, De gebruikte technieken, vakmanschap en authentieke recepturen garanderen de kwaliteit van de vleeswaren en convenience producten. Een groot deel van de producten wordt droog gezouten en daarna gerookt op beukenhout. Rijpen in klimaatkamers zorgt voor vervolmaking van de smaak en een zachte “bite”. De onderneming levert onder meer aan grote retailers, food services en groothandels. Henri van de Bilt maakt sinds 2009 deel uit van Baho food. ‘Uitgangs- punten: energiezuinig, efficiënte processen, optimaal product- kwaliteiten en prettige arbeids- omstandig- heden.’

RkJQdWJsaXNoZXIy NDYzNw==