No-nonsense cultuur van Veld spreekt Plus-ondernemer Van Tetering aan

Matthijs van Tetering is sinds 2007 met zijn vrouw Dominique eigenaar van Plus Van Tetering in Eerbeek. In maart dit jaar is de winkel omgebouwd tot de Plus Briljant formule. Deze formule stelt hoge eisen aan het assortiment, maar ook aan duurzaamheid. De volledige inrichting is vernieuwd tot volle tevredenheid van het ondernemersechtpaar.

 

Afbeelding: Plus-van-Tetering-kiest-voor-Veld-Koeltechniek-2
Matthijs van Tetering

Matthijs van Tetering (38) zwaait samen met zijn vrouw Dominique de scepter over Plus Van Tetering in het Gelderse Eerbeek. Ze wonen met hun zoon Jur (9) en dochter Kijn (7) in Apeldoorn.  Die afstand bevalt hen goed. Matthijs: “Het is maar 20 minuutjes rijden. Dat is prettig, want zo kan ik werk en privé goed gescheiden houden.”

 

Van hotelschool naar eigen winkel

Matthijs studeerde aan de middelbare hotelschool. Daarna werd de studie HBO Facility Management succesvol afgerond. Na diverse baantjes kreeg Matthijs een baan op het hoofdkantoor van Plus Retail. Gezien zijn passie voor food een logische stap. Hij werkte zes jaar als Bouwkundig Projectleider op de afdeling Bouw & Winkelinrichting. Matthijs: “In die tijd vonden veel overnames plaats. Plus en Sligro kochten de winkelformule Edah. Veel Edah-winkels werden omgebouwd naar de Plus-formule.” Via via hoorde Matthijs dat in Eerbeek ook plannen waren om een Plus-winkel te realiseren. Daar had hij wel oren naar. “Ik had altijd al de ambitie om voor mezelf te beginnen. Mijn vrouw werkte bij Plus Nico de Witt in Apeldoorn. Samen hebben we de stap gezet om een eigen Plus-winkel te beginnen in Eerbeek. Mijn achtergrond, de hotelschool en Facility Management, speelde een grote rol bij deze keuze.”

 

Afbeelding: Advies-Plus-van Tetering

Meedenkende medewerkers

Van zijn medewerkers verwacht Matthijs dat ze problemen eerst zelf proberen op te lossen. “Als ik er niet was geweest, wat had je dan gedaan?, dat geef ik ze mee.” Ook moeten ze vooruit kijken. “Ik kijk minimaal een week vooruit. De hoofdcassière drie dagen en een medewerker op de werkvloer één dag.” Matthijs geeft een voorbeeld: “Bij mooi weer op komst moeten de barbecuespullen op tijd in de schappen liggen. Vers gebakken stokbrood hoort daarbij. De medewerkster van de broodafdeling moet op een zonnige dag in het weekend dan extra stokbroodjes afbakken.”

DNA van Plus Van Tetering

Volgens Matthijs maken de medewerkers van Plus Van Tetering het verschil. “Wat ons onderscheidt van andere supermarkten is dat mijn personeel écht klantvriendelijk is. Dat zit in het DNA van ons bedrijf. Wij geven onze klanten oprechte aandacht.”

Energiezuinige formule

In maart dit jaar is de winkel omgebouwd tot de Plus Briljant formule. Deze formule stelt hoge eisen wat betreft assortiment, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Daarom zijn alle koelingen voorzien van glazen deuren. De diepvriesmeubelen kregen energiezuinige LED-verlichting en werden voorzien van nieuwe dagafdekkingen. “Pluspunt is dat Veld Koeltechniek een groot deel van de Arneg-meubelen weer kon herplaatsen. Omdat deze nog van goede kwaliteit waren, was het zeker de moeite waard om de meubelen aan te passen naar de nieuwe huisstijl. Tevens zijn de oude verdamper ventilatoren vervangen door energiezuinige EC-ventilatoren”, vertelt de ondernemer.
 

Plus Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland
In september 2013 is Plus uitgeroepen tot Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Deze verkiezing vindt sinds 2007 plaats. Thema van 2013 was oprechte betrokkenheid. De winnaar wordt bepaald door een onafhankelijk onderzoek dat MarketResponse uitvoert onder 2.500 consumenten. In dit onderzoek beoordelen zij de klantvriendelijkheid van bedrijven op zes criteria:

1 Wees beschikbaar als de klant daarom vraagt;

2 Maak de belofte die je in reclame maakt waar;

3 Doe niet moeilijk over formaliteiten als de klant wil ruilen;

4 Geef fouten toe en los ze op juiste wijze op;

5 Val de klant niet onnodig lastig;

6 Wees oprecht betrokken bij de klant.

 

Versafdelingen uitgebreid

Verder zijn alle versafdelingen flink uitgebreid. Wat interieur betreft, zijn de warme bruintinten gebruikt die kenmerkend zijn voor de Plus Briljant formule. Deze kent bovendien enkele zogenaamde focusafdelingen, afdelingen die wat assortiment betreft onderscheidend zijn. Voor Plus Van Tetering zijn dat de broodafdeling, de AGF afdeling (met zelf vers sap persen), de kaasafdeling en de wijnafdeling met bijzondere wijnen.

‘Veld een betrouwbaar bedrijf’

Matthijs koos om meerdere redenen voor samenwerking met Veld. “Ten eerste was Veld al mijn vertrouwde partner in koude. En heel belangrijk: ik vind Veld een degelijk en betrouwbaar bedrijf, met een no-nonsense cultuur. Dat spreekt mij aan.”

Drie trends in retail

Op de vraag welke trends Matthijs in de retailbranche signaleert, hoeft hij niet lang na te denken. “In de eerste plaats komen er meer pick up points in supermarkten, omdat steeds meer bestellingen via internet worden gedaan. Ten tweede: one stop shopping: alle producten en diensten in één winkel. Zo hebben wij ook een postkantoor en stomerij in de winkel.” De derde trend is volgens Matthijs meer biologisch eten en Fair Trade producten. “Nederlanders eten steeds bewuster.”

Gouden tip

Naast deze trends verwacht Matthijs de komende jaren meer schaalvergroting door middel van grote fusies. Collega-ondernemers geeft hij graag twee gouden tips mee: “Heb oprechte aandacht voor je winkel én voor de klant. En: durf eerlijk te zijn.”

 

Vragen?
Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met onze Accountmanager Bram Corts, telefoonnummer 0544-476476,
e-mail: b.corts@veld.nl

 

Foto's Plus van Tetering (Eerbeek)

Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (2) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (12) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (10)
Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (9) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (5) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (11)
Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (3) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (6) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (7)
Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (4) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (1) Plus-van-Tetering-Veld-Koeltechniek (8)

Contact? Schakel onze expertise nu in!

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Voornaam *
   

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op