Natuurlijke koudemiddelen

Afbeelding: CO2 INSTALLATIE VELD (Medium)

Op weg naar een duurzame samenleving, voor Veld Koeltechniek zijn dit niet alleen woorden. Als eerste in Nederland bieden wij een koelsysteem met CO2 (koolstofdioxide) als natuurlijk koudemiddel:

  • Klimaatneutraal dus milieuvriendelijk
  • Veilig 
  • Lager energieverbruik 
  • Grotere warmteterugwinning (dan met bestaande installaties)

Dankzij stimuleringsmaatregelen (EIA) van de overheid is de investering in dit groene koelsysteem voor u, supermarktondernemers, kostenneutraal.

CO2 als natuurlijk koudemiddel

Primeur: Klimaatneutrale installatie met natuurlijk CO2 als enig koudemiddel

Veld Koeltechniek (160 medewerkers) is gevestigd in Groenlo. Nuchter en met beide benen op de grond bedient deze dienstverlener in koel- en vriesinstallaties afnemers binnen de industrie, groothandel en retail. Een landelijk opererende service-afdeling is 24 uur per dag bereikbaar.

Tijdgeest

Veld is een innovatief bedrijf dat niet afwacht maar handelt naar de tijdsgeest. Hoofd Retail Erwin Wilms: ,,Een beter milieu, groen, duurzaamheid, het zijn onderwerpen die we zeer serieus nemen en ook hoog op de agenda staan bij onze klanten, overheid en consument. We willen met ondernemers meedenken hoe hun energieverbruik is terug te dringen en op die manier een bijdrage te leveren aan een beter milieu. In een supermarkt zijn al jaren ontwikkelingen aan de gang die wij van harte ondersteunen en waarvoor klanten ook bij ons aan het juiste adres zijn, zoals dagafdekking van eilanden, gelijkstroomventilatoren en LED-verlichting in koel- en vriesmeubelen, warmteterugwinning etc. Als Veld hebben we nu een volgende stap gemaakt en is er in huis een koelsysteem ontworpen waarbij chemische koudemiddel (HCFK/CFK) vervangen is door natuurlijk koudemiddel. Een installatie die draait in een technische omgeving (transcritische booster) op 100% CO2 is uniek. Wij komen er als eerste mee op de markt.”

1,5 jaar ontwikkeling

Energiebesparing/Milieuvriendelijk

Afbeelding: CO2 SUPERMARKT (Medium)

De voordelen van 100% CO2 als natuurlijk koudemiddel zijn dan ook groot. "Als alternatief voor chemische koudemiddelen is CO2 veilig, milieuvriendelijk want klimaatneutraal en energiezuinig. Een installatie draaiend op 100% CO2 heeft een lager energieverbruik (besparingen tot 5%) en realiseert een grotere warmteterugwinning dan bestaande installaties.

Dankzij stimuleringsmaatregelen van de overheid is de investering nagenoeg gelijk aan een bestaande installatie. Kortom, voor hetzelfde geld minder energiekosten en zorg voor het milieu, als supermarkt kun je het niet beter wensen.”

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op