Wat is BREEAM?

Duurzaam Ondernemen
Duurzaam Ondernemen

Er wordt in toenemende mate waarde gehecht aan de duurzaamheid van een gebouw. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. In Nederland waren de eisen voor duurzame gebouwen tot voor kort niet geharmoniseerd.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De toevoeging NL maakt duidelijk dat het hier om de Nederlandse versie gaat. BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft.

Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een nieuw gebouw of gebied 1 tot 5 sterren

*               Pass

**             Good

***           Very Good

****         Excellent

*****       Out standing

Dutch Green Building Council

De Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke organisatie, die duurzaamheidskeurmerken ontwikkelt voor Nederlandse gebouwen en gebieden. Een stichting, die certificaten verstrekt aan opdrachtgevers die de mate van duurzaamheid van hun gebouw of gebied hebben laten beoordelen volgens vooraf gestelde criteria. De Council toetst op basis van  BREEAM
De Dutch Green Building Council gebruikt het BREEAM-schema vanwege de grote rol die het internationaal speelt. Het is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld. En aansluiting en eenduidigheid met de rest van de wereld zijn basismotivaties van de DGBC. Daarnaast is het een systeem dat redelijk eenvoudig aan te passen bleek voor de Nederlandse situatie, zonder in te boeten aan internationale relevantie.
BREEAM-NL is echter ook niet “alweer een ander label”. De DGBC streeft naar harmonisatie met de andere systemen. Het energielabel en de EPG zijn wettelijk verplicht en inmiddels volledig geïntegreerd in BREEAM-NL.

BREEAM en koeltechniek

BREEAM Certificaat
BREEAM Certificaat

BREEAM en koeltechniek.
Het BREEAM keurmerk is opgebouwd uit verschillende richtlijnen variërend van management, gezondheid, materialen, energie, vervuiling, etc. etc.
BREEAM.NL heeft op het gebied van F-gassen onderstaande doelstellingen vermeld;

 • "Het stimuleren  van energiebesparing en CO2-reductie door toepassing van energiezuinige opslagvoorzieningen  waarin producten gekoeld en ingevroren worden bewaard”
   
 • "Het verminderen van de bijdrage aan de klimaatverandering door het stimuleren van het gebruik van koudemiddelen met een lage bijdrage aan het broeikaseffect"
   
 • Aanvullend kunnen er punten worden gehaald door het toepassen van koudemiddelen met een GWP lager dan 5 (zoals bijvoorbeeld Ammoniak en CO2)

Omdat een BREEAM-NL gebouw een goed en duurzaam gebouw is, geeft de overheid waardering aan BREEAM-NL projecten. Met de MIA/Vamil regeling zijn er investeringsvoordelen te behalen.

 • MIA = Milieu InvesteringsAftrek
 • VAMIL = Willekeurige afschrijving milieu-investeringen

Vragen over BREEAM en koeltechniek? Neem contact op!

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op