Veld stopt CO2 in nieuwe generatie koelmeubelen

Koel- en vriesmeubelen bezorgen de supermarkt een slecht milieu-imago. Dat heeft twee oorzaken: het ingezette koudemiddel draagt bij aan het broeikaseffect en veel van de geproduceerde koude verlaat het meubel weer snel via de open wand of bovenkant.Veld Koeltechniek wil beide problemen gaan aanpakken. Voor het opwekken van kou wordt nu de koolwaterstofverbinding CO2 toegepast. Dat is een natuurlijk gas, dat volgens Rooks zowel energiebesparend, milieuvriendelijk als veilig is. „Iedereen wint er dus bij."

In de Groenlose fabriek is daarom nu een aparte ruimte ­achter slot en grendel - ingericht om de nieuwe koel- en vriestechniek te beproeven. Die proefinstallatie is opgezet met steun van SenterNovem (innovatie-instituut van het ministerie van Economische Zaken).Veld heeft in de Noord- Hollandse supermarktketen Deen en de landelijke Plus- keten de eerste geïnteresseerde klanten voor deze nieuwe koeling gevonden. Daar zullen ook de koel- en vriesmeubels zelf worden afgedekt.

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op