Veld beheert koudeprocessen op afstand

ammoniak koude installatie-veld koeltechniek-kippenslachterij Esbro
NH3 koude installatie

Esbro uitgerust met nieuwste koeltechnieken


70 procent van de voedingsmiddelen ondergaat een koudebehandeling. Veld Koeltechniek in Groenlo heeft in de vleesbranche een naam opgebouwd als het gaat om het ‘ontzorgen’ van de klant. De vernieuwde
kippen-slachterij Esbro profiteert ervan.


Bron: Industriespecial | juni 2013 | VleesMagazine
 

» Lees hier [download pdf] het hele artikel!
 

Ontzorgen

Adviseur

Om te komen tot een optimale koel- en vriesoplossing is een gedegen voorbereidingstraject in overleg met de klant noodzakelijk. ‘Maatwerk is van belang. Soms kan in plaats van ammoniak juist beter gekozen worden voor CO2,’ legt Vredenberg uit. Tijdens het ontwerptraject wordt tijd en kennis geïnvesteerd om de optimale mix van functionaliteit, terugverdientijd, onderhoud, energiekosten en milieueffecten te bepalen. ‘We moeten onze klanten de relatie tussen investering, energieverbruik en duurzaamheid goed uitleggen. Sommige bedrijven focussen zich juist op de investering omdat ze redeneren dat de energie momenteel al goedkoop is en het dus niet rendabel is wanneer de investering niet in vier jaar wordt terugverdiend. 

Het is onze rol, maar ook die van de overheid, om uit te leggen dat er verder gekeken moet worden dan de korte termijn. De exploitatiekosten van een installatie gedurende de gehele levenscyclus bedragen vaak het 5-voudige van de initiële investering. Te veel partijen sturen op lage investeringen,’ besluit Jeroen Vredenberg.
 

Foto's Esbro

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op