Lau van Haren coldstores B.V. kiest opnieuw voor Co2

Lau van Haren B.V.
Lau van Haren B.V.

Al vanaf de oprichting in 1929 verzorgt Lau van Haren het transport voor haar klanten in de foodindustrie. Later is daar koel- en vriesopslag bij gekomen. Sindsdien verzorgt Lau van Haren voor tal van bedrijven de warehousing, het verpakken, het invriezen, de orderpick en de distributie van diepvriesproducten.
Als grootverbruiker van elektriciteit doet van Haren er alles aan om energie te besparen. Zo heeft men zich in het verleden verbonden aan de MJA. Dit is een afspraak tussen bedrijfsleven en overheid waarbij het bedrijf middels jaarlijkse rapportage aantoont min. 2% per jaar te besparen op energie.
Diversen maatregelen hebben ertoe bijgedragen dat deze eis ruimschoots gehaald wordt. De warmte uit de vriesinstallaties wordt gebruikt om vloeren te verwarmen in de rest van het gebouw. Extra dikke isolatie, zelfsluitende deuren, elektronische expansieventielen, extra grote condensors zorgen allemaal voor een lager energieverbruik.
Sinds eind 2013 kan hieraan een energiezuinige transkritische vriesinstallatie op 100% CO2 aan worden toegevoegd. De energiebesparing overtreft tot nu toe alle verwachtingen met besparingen van ruim 20% t.o.v. een geoptimaliseerd R507 systeem. Een groot voordeel van het inzetten in een vries bewaarcel is dat er voornamelijk ’s nachts gebufferd wordt en zodoende het  transkritisch draaien van de installatie tot een minimum wordt beperkt. Op grond van het gunstige energieverbruik kiest van Haren voor de uitbreiding opnieuw voor 100% Co2

Meer informatie over koelen met Co2? Neem contact op!

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op