Smit Transformatoren

Afbeelding: smit (4)

Smit transformatoren produceert industriële hoogvermogens transformatoren. De onderneming telt circa 300 medewerkers, en maakt deel uit van Starkstrom-Gerätebau GmbH uit Regensburg.
De productie en testfaciliteiten in Nijmegen worden op dit moment uitgebreid en vernieuwd. Het is hierdoor mogelijk om transformatoren met een vermogen circa 1000 MVA (gewicht tot 500 ton) te produceren en beproeven.
 

Na assemblage van een transformator wordt deze inwendig gedroogd. Dit proces kan enkele dagen in beslag nemen, en vindt plaats onder vacuüm. Bij dit droog proces wordt gebruik gemaakt van koude om het verdampte vocht door middel van condensatie uit de droog ruimte te verwijderen.
Voor dit droog proces leverde Veld koeltechniek in 2006 al een 250 kW koude installatie. In verband met uitbreiding is begin 2010 een 500 kW koude installatie geleverd. Om het energieverbruik te optimaliseren, zijn deze koude installaties voorzien van free-cooling. Dit betekent dat tot circa 15°C
omgevingstemperaturen de koude volledig wordt onttrokken aan de buitenlucht. Bij hogere buiten temperaturen wordt gebruik gemaakt van koudecompressoren.
 

Op basis van het inzetgebied, energieverbruik, veiligheidsprofiel en GWP is gekozen voor het koudemiddel R134a in combinatie met een koudedrager.

De installaties bestaan uit een traploosregelbare compactschroef compressor, twee watergekoelde condensors, circulatiepompen en twee drycoolers met een totale capaciteit van xx kW. Om de energie efficiency te optimaliseren is een gesloten economiser toegepast, voorzien van een elektronisch expansieventiel. Het geheel is opgebouwd in een 20ft zeecontainer


 

Afbeeldingen Smit

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op