Sligro Food Group - Actief beheer van energie

Energieprestaties monitoren

Zowel in offertefase als zeker ook tijdens dagelijks gebruik is aandacht voor gebruik van energie en duurzame technieken van groot belang bij Sligro Food Group.Tijdens de aanbesteding wordt er uitgebreid gekeken naar de te verwachten energieprestaties van de verschillende  koude systemen en de toepasbaarheid van de koude- en warmte die een dergelijke installatie produceert. Bij de installaties worden meerdere tussen meters geplaatst om de invloed van verschillende koeltechnische  instellingen te kunnen monitoren en maximaal te optimaliseren. 

Bij het koelen van levensmiddelen staat de te handhaven temperatuur natuurlijk voorop. In de praktijk zie je dat koelinstallaties vaak worden afgesteld met de focus op betrouwbaarheid.  De  condensatietemperaturen worden dan hoger dan noodzakelijk en  verdampingstemperaturen lager dan gewenst afgesteld. Eén graad lager condenseren of hoger  verdampen  resulteert al snel in een 3% rendementsverbetering.


“We willen de koude- en warmtebehoefte niet separaat, maar integraal benaderen door de gehele bedrijfsketen vanuit de MVO gedachte. Alleen dan kom je tot de best mogelijke energetische en kwalitatieve technische invulling voor je primaire bedrijfsprocessen” aldus Frans van Laarhoven, manager Koeling.


Het goed afstellen is dus zeker geen kwestie van “trial and error” maar wordt uitgevoerd  aan de hand van gedegen rapportages uit de koude installatie aangevuld met een fijnmazig netwerk van energiemeters die het verbruik registreren.

Afbeelding: Grafiek Sligro

Zekerheid

Optimale TCO

Bij Sligro Food Group wordt gestuurd op “total cost of ownership” waarbij het onderhoud van de installatie een belangrijke factor is om de optimale prestaties te kunnen behouden.


Om de betrouwbaarheid en energieprestatie van de installatie te waarborgen hoort bij een nieuwe installatie altijd een All-in onderhoudscontract. Naast de noodzakelijke werkzaamheden zoals reiniging en kalibratie van de installaties wordt door Veld wekelijks het energieverbruik bestudeerd en worden verbeteringen geïnitieerd!


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ing. Jan Schutte, Accountmanager Industriële Koudetechniek, 
via telefoon 0544 - 476 476 of door onderstaand formulier in te vullen.

Verbeter ook uw energieprestaties?

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  E-mail *
     

  Uw vraag s.v.p.
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op