Sligro Amsterdam – nieuw centraal DC

Sligro Amsterdam

Begin 2010 kreeg Veld Koeltechniek BV wederom het vertrouwen van de Sligro Food Group voor het bouwen van een nieuwe koel- en vriesinstallatie installatie voor het centrale distributiecentrum te Amsterdam.

Het pand voorziet in een grote vriesruimte van 38.000 m3, een koelcel van 24.600 m3 en een expeditie van 33.500 m2 met 32 docking deuren.
Na een intensief beslissingstraject heeft Sligro gekozen voor een vriesinstallatie van 422 kW op R507 en een centrale koelinstallatie van 776 kW op R134a.
De Vriesinstallatie is een R507DX systeem. Ze bestaat uit 3 semihermetisch gesloten Bitzer schroefcompressoren, waarvan de eerste frequentiegeregeld is. Een economiser regeling zorgt voor nog meer energiebesparing. De installatie is dermate ruim uitgelegd zodat
’s nachts voldoende koude kan worden gebufferd waardoor het overdag draaien met de installatie tot een minimum wordt beperkt. Buiten het comfortvoordeel voor de medewerkers van Sligro wordt er op deze wijze ook op energiekosten bespaard.

Sligro Amsterdam
Distributie centrum Sligro Amsterdam

Ook alle verdamperventilatoren zijn van het type EC. Het doel hiervan is uiteraard ook energiebesparing. Hoe dichter de ruimtetemperatuur het setpunt nadert, des te lager het toerental van de ventilatoren kan zijn. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing, waardoor de hogere aanschafkosten van de EC fans snel zijn terugverdiend (Binnen 3 jaar!). Bijkomend voordeel is dat tevens het geluidniveau verder verlaagd wordt waardoor de medewerkers onder prettigere omstandigheden kunnen werken.

De complete regeling van de koelinstallatie wordt verzorgd door het vertrouwde Adap Kool® systeem van Danfoss. Ook de EC fans worden middels dit pakket aangestuurd en zijn dus door Veld koeltechniek op afstand beheersbaar.

Sligro heeft voor het meest complete visualiseringpakket Mimic® gekozen. Hierop kunnen zij op een gebruiksvriendelijke lay-out ten allen tijde de installatie monitoren en zijn alle mogelijke temperatuursregistraties een fluitje van een cent.

Afbeeldingen Sligro Amsterdam

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op