Integratie van warmte- en koudetechniek: Sligro BS Enschede

Sligro BS Enschede

De vestiging omvat 16.000 m3 vriesopslag, 12.500 m3 koelruimte en 38.000m3 droge kruidenierswaren (DKW).
Uit ons energieonderzoek van een eerder gerealiseerde vestiging in Amsterdam blijkt dat het mogelijk is de diverse energiestromen in dit soort vestigingen te optimaliseren. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ongekoelde opslagruimtes of kantoren verwarmd worden met restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. Het  uitgangspunt is dat hiervoor géén extra installaties (zoals een warmtepomp) of aardgas benodigd zijn.
Dit concept is voor de vestiging in Enschede verder uitgewerkt in een koude- en warmte installatie. De basis is een vriesinstallatie met 177 kW koelvermogen en een koelinstallatie met 226 kW koelvermogen. Alle vrijgekomen warmte uit de koel- en vriesprocessen wordt afgegeven aan een glycolsysteem waarmee vervolgens de droge opslagruimtes verwarmd worden. De totale verwarmcapaciteit bedraagt circa 200 kW. Dit is voldoende om 38.000 m3 opslagruimte op 12~16°C te houden.Het glycolsysteem wordt opgewarmd tot +25°C. zodat de prestaties van de koel- en vriesinstallatie niet beïnvloed worden door het verwarmproces. Het warmte afgifte systeem (luchtverhitters) in de opslagruimtes is ontworpen voor laag temperatuur glycol toepassing.Uiteraard worden de complete installaties 7/24 beheerd en bewaakt vanuit onze meldkamer in Groenlo.
Bepalende installatiegrootheden zoals temperaturen, draaitijden en energieverbruik worden het komende jaar nauwgezet geregistreerd. Hierdoor zijn we in staat om de uiteindelijke energieprestaties van de koude- en warmte installatie te onderbouwen met feiten.
Meten is tenslotte weten.
 

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op