Regelgeving en stimuleringsmaatregelen: Korte 2015 update!

Afbeelding: P2_GroeneStroom

2015 is een jaar met veel nieuwe regelingen op koudetechnisch gebied. Met ingang van 1 januari j.l. is het definitief verboden om R22 installaties bij te vullen. Daarentegen is er per 1 januari wel een stimulerende regeling van kracht geworden om van een chemisch koudemiddel (zoals R22 en R507)over te gaan naar een natuurlijk koudemiddel (voorwaarde GWP<25).

De regeling is van toepassing als het koudemiddel op verantwoorde wijze door een erkend koudetechnisch bedrijf wordt afgevoerd. De Energie Investerings Aftrek is gebleven op energiezuinige koude installaties met een natuurlijk koudemiddel, maar of deze samen met de nieuwe regeling mag worden toegepast bij een complete vervanging is nog niet duidelijk.

Voor synthetische koudemiddelen is de nieuwe Europese F-gassen verordening in werking getreden. Hierbij is onder meer de eis voor verplichte gasdetectie gewijzigd. De nieuwe regelgeving is gebaseerd op CO2 equivalent, oftewel per koudemiddelsoort afhankelijk van de GWP factor. Bij een R507 installatie is detectie nu al verplicht vanaf 126 kg koudemiddelinhoud (was 300 kg!), voor 134a ligt deze grens op 350 kg. De stationaire detectie moet geïnstalleerd worden in de machinekamer. De melding moet door de gebruiker ook buiten de machinekamer waargenomen kunnen worden (akoestisch en visueel alarm). Ook de wettelijk verplichte onderhoudsinterval is nu gebaseerd op de CO2 equivalent en kan dus per koudemiddelsoort anders zijn dan voorheen

BREEAM

De BREEAM beoordelingsmethode voor duurzame gebouwen is interessanter geworden doordat de te verkrijgen Milieu Investerings Aftrek (MIA) verdubbeld is. De VAMIL is echter komen te vervallen. Ook de subsidie op isolatiepanelen is geheel komen te vervallen.

Contactformulier Industriële Koudetechniek

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op