Procesoptimalisatie leidt tot flinke besparing

Afbeelding: Kingspan

Kingspan is een wereldspeler op het gebied van ontwikkelen en produceren van duurzame, energiebesparende producten. De Kingspan Groep werd eind jaren 60 opgericht in Ierland. Inmiddels is de groep beursgenoteerd. In 2011 fuseerde het voormalig EcoTherm met Kingspan.
Het hoofdkantoor voor Europa (m.u.v. Groot Brittannië) is gevestigd in Winterswijk. Hier worden de  hoogwaardige PIR isolatiepanelen voor de woning,-  utiliteit  en  industriële toepassingen geproduceerd. Het afzetgebied bestrijkt vrijwel geheel Europa. Kingspan produceert  in Winterswijk bijna 9.000.000 m² isolatiepaneel  per jaar!

PIR hoogwaardige isolatie

PIR is een isolatiemateriaal wat gemaakt wordt van polyisocyanuraat. PIR  hardschuim isolatie onderscheid zich van andere isolatiematerialen door de zeer goede isolerende eigenschappen waardoor er met dunnere isolatieplaten gewerkt kan worden.  Kingspan isolatieplaten leveren het hoogste rendement per vierkante meter vergeleken bij andere (traditionele) isolatiematerialen.
Kingspan is in de (bouw)-markt actief met de merknamen Therma, Kooltherm, Selthaan, iSoEasy en W’all-in-One.

Productie PIR isolatieplaat

Bij productie van een PIR paneel worden de verschillende basismaterialen samengevoegd waarna de plaat “geschuimd” wordt in een wals-conveyor. Hierin wordt de dikte van het te produceren materiaal bepaald. De isolatiepanelen worden in een continu proces geproduceerd waarbij 3 mengkoppen de mix van componenten onder hoge druk samenbrengen. Hierbij gaan exacte snelheid, juiste hoeveelheid en constante temperatuur (max 0,1°C afwijking) hand in hand.
Aan het einde van het productieproces worden panelen op de gewenste maat gefreesd en gezaagd zowel in de lengte als in de breedte om een vlak paneel te produceren.

Optimalisatie productieproces

Door het nauwkeurig controleren van de temperaturen zal het product gelijkmatig opschuimen en wordt de kwaliteit van het product maximaal gewaarborgd. Ook de betrouwbaarheid van de procesinstallaties zijn gemaximaliseerd  door de toepassing van het Adap-Kool® systeem en het beheer via de meldkamer van Veld.
Kingspan heeft mede in samenwerking met  Veld het productieproces geoptimaliseerd, waardoor de hoeveelheid “tweede keus” en afval met ruim 3%  is afgenomen. Dit resulteerde in:

  • een significante reductie van afval
  • een daling van kostprijs
  • verbetering van de kwaliteit
  • verbetering van  de leverbetrouwbaarheid

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op